Kaksi voi säilyttää salaisuuden

Kaipaatko jännitystä? Lue tämä kirja… jos uskallat.

Echo Ridge on ihan tavallinen pikkukaupunki – lukuun ottamatta sitä seikkaa, että siellä on tapahtunut jo kaksi selvittämätöntä tragediaa. Yli kaksikymmentä vuotta sitten nuori nainen katosi, eikä hänen kohtalonsa milloinkaan selvinnyt. Viisi vuotta sitten toinen nuori nainen murhattiin, eikä syyllistä saatu kiinni. Kaksoset Ellery ja Ezra muuttavat Echo Ridgeen isoäitinsä luo, ja pian alkaa tapahtua omituisia asioita. Kaupungille ilmestyy uhkaavia viestejä, aiempiin tragedioihin liittyvät henkilöt palaavat yllättäen kaupunkiin, ja lopulta tapahtuu se pahin: jälleen yksi nuori nainen katoaa.

Ellery on tosielämän rikoksista kiinnostunut nuori, joka ei saa rauhaa tapahtumilta. Yksi syy tähän on kenties se, että kaksikymmentä vuotta sitten kadonnut nainen oli hänen tätinsä – täti, josta Elleryn ja Ezran äiti ei suostu puhumaan sanaakaan. Ellery alkaa selvittää tapahtumia yhdessä veljensä ja uusien ystäviensä kanssa. Mutta voiko ystäviin luottaa? Onko katoamisten ja murhien takana sama henkilö? Mitä paikallinen poliisi salailee? Kaksoset tempautuvat mukaan Echo Ridgen dramaattisiin tapahtumiin, ja pian on selvää, että kukaan ei ole turvassa…

Kaksi voi säilyttää salaisuuden on Karen M. McManusin kolmas suomennettu teos. Trilleri etenee rytmikkäästi, ja loppuratkaisun arvaaminen on hankalaa: kuka tahansa voi olla syyllinen. Uhkaava tunnelma, kammottavat rikokset, monimutkaiset ihmissuhdekuviot ja kiinnostavat henkilöhahmot pitävät huolen siitä, että kirja pitää lukijan tiukasti otteessaan alusta loppuun asti.