Olipa Virtasilla joulu

Metsän siimeksessä, nuoren kuusen kauneimman kävyn sisällä, asustelee pikkuruinen noita-akka kirpun kokoisen kissansa kanssa. Noita on niin pieni, että ratsastaa luudan sijaan kuusenneulasella! Eräänä talvisena päivänä metsän rauha järkkyy, kun sinne saapuu miehiä kirveet ja sahat olallaan. Noidan kotikuusi huojuu ja latvakävyt keinuvat kuin maanjäristyksessä: kuusi kaadetaan ja viedään joulutorille myytäväksi! Siinä hötäkässä pikkukissan kehruumoottorikin menee epäkuntoon, ja ilman sitä noita ja kissa eivät voi lentää takaisin metsään.

Noita-akka kissoineen päätyy viettämään joulua kuusen ostaneen Virtasen perheen kodissa. Isä, äiti ja viisi lasta saavatkin unohtumattoman joulun, kun heille näkymätön noita alkaa tehdä taikoja: kuusenkynttilät syttyvät itsekseen, puinen joululintu laulelee kuin rastas ja tonttukoristeet aloittavat villin piirileikin kirjahyllyn päällä. Jouluyönä kissan pieni sähkömoottorikin tulee kuntoon, ja hurisee tasaisesti noita-akan sängyn jalkopäässä.

Marjatta Kurenniemen herttainen satu vuodelta 1972 on täynnä taikaa. Tarina sopii joulun ajan luettavaksi koko perheelle!