Kirjallisuustapahtumat

Kirjallisuustapahtumat-kalenteri esittelee Suomessa järjestettäviä kirjallisuustapahtumia. Voit selailla tapahtumia kuukausi- tai viikkonäkymässä, ja klikkaamalla tapahtumaa saat lisätietoja. Kalenteri on saatavilla myös upokkeena, jonka voit liittää sivuillesi. Ylläpidosta vastaa Kirjasammon toimitus.
 

Kjell Westö: Tritonus

Tampere, Helsinki, Turku
29.11. 18:00
1.12. 19:00
2.12. 19:00
Kjell Westön romaaniin perustuva esitys nähdään Turussa, Tampereella ja Helsingissä.

Kjell Westön menestysromaaniin pohjautuva esitys rakentuu kirjailijan, teoksen ja huippumuusikoiden väliselle vuorovaikutukselle. Kjell Westö on itse osa esitystä ja paikalla kiertueella tapaamassa lukijoitaan. Tritonus-kirjan voi ostaa paikan päältä kirjailijan signeerauksella.


Konserttikiertue nähdään Turun musiikkijuhlien konsertissa Turun konserttitalolla 2.12.2020, Tampere-talossa 29.11.2020 ja Savoy-teatterissa 1.12.2020.

Kjell Westön teemallisesti poikkeuksellisen rikkaan Tritonius-teoksen aarre-arkusta löytyy lähes loputon määrä aina ajankohtaisia, mutta myös päivän polttavia teemoja. Näitä ovat mm. ystävyyden ja musiikin merkitys, nykyihmisen suuret pelot pandemioista ekokatastrofiin sekä terrori-iskuun, väkivallan häpeä ja toisaalta fyysisesti vahvan miehen ihannointi, vetäytymisen sekä yksinäisyyden tarve sekä ihmisten tarve eheytyä osana yhteisöään, ystävien avulla, unohtamatta ihmisen sensuellia puolta, rakkauden ja fyysisen läheisyyden kaipuuta.

Aivan yhtä rikas Westön kirja on myös musiikillisesti. Kirjassa on satoja inspiroivia musiikkiviitteitä. Sekä suomenkielinen kustantaja Otava ja alkuperäisteoksen ruotsinkielinen kustantaja Förlaget ovat julkaisseet näistä soittolistoja sivuillaan Westön hyvin moniulotteisten teoskuvausten kanssa. Näistä vaikuttavista elementeistä syntyy Sanat & Sävelet -kiertue.
Konserttikiertueen toteuttavat yhteistyössä Tampere Live, Turun musiikkijuhlat ja Savoy-teatteri. Haastattelijana toimii Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Kesto noin 1h 10min, ei väliaikaa. Liput alk. 19/37/39 €.