Adventure-palkinto 2019 Sanna Pelliccionille ja Laivakello-palkinto 2019 Kalle Veirtolle

Sivupiiri
10.4.2019

Toimitukselta: Ajankohtaista Sivupiirissä

Pertsa ja Kilu -päivillä Raumalla 9.4. jaettiin vuoden 2019 Adventure- ja Laivakello-palkinnot.

Ansiokkaalle kuvittajalle jaettavan Adventure-palkinnon 2019 sai Sanna Pelliccioni, jonka laaja ja monipuolinen tuotanto hakee vertaansa. 

Otteita perusteluista:

”Monipuolisuus Sanna Pelliccionin kohdalla tarkoittaa myös hänen työtään kirjailija-kuvittajana ja hänen valitsemiaan aihepiirejä. Tunnetuimpia Sanna Pelliccionin sekä kuvittamia että kirjoittamia teoksia ovat Onni-pojasta kertovat pienet kirjat. Kirjallisuutta ja lukemista koskevat asenteet syntyvät jo varhaislapsuudessa. Tästä syystä on erittäin merkityksellistä nostaa esille niitä kirjailijoita ja kuvittajia, jotka vastaavat pienimpien lukijoiden tarpeisiin. - - Sanna Pelliccioni edustaa kuvittajaa, jonka kuvittamat teokset kuvastavat vastuullista arvomaailmaa. Hän on toistuvasti työskennellyt kirjaprojekteissa, joissa lähestytään ajankohtaisia teemoja, kuten monikulttuurisuutta, luonnon monimuotoisuutta ja kierrätystä.”

Ansiokkaalle nuorisokirjailijalle jaettavan Laivakello-palkinnon 2019 sai Kalle Veirto koko tuotannostaan ja työstään erityisesti juuri poikien lukemisen innostamisessa. 

Otteita perusteluista:

Kirjailija Kalle Veirto on 2000-alusta saakka kirjoittanut kirjallisuutta, joka tarjoaa tarttumapintaa aktiivisille pojille: tapahtumapaikat ovat meille kaikille tuttuja, tai tarjoavat tarpeeksi tuttuutta lähes kaikille suomalaislukijoille, henkilöt ovat kohdelukijoiden ikäisiä ja tapaisia ja teosten aihepiirit linkittyvät lasten arkeen. Lisäksi teosten huumori, kieli ja rytmi koukuttavat nuorten, ja vanhempaakin, lukijaa. - - Veirto kirjoittaa erityisesti pojille, mutta hänen veijarimaiset romaaninsa, leikittelevä kieli, kaikille meille tutut elämänpiirit ja aidot henkilöhahmot sekä asiantuntemus niin jalkapallon, salibandyn, suomalaisen yhteiskunnan ja kulttuurin kuin nuorten maailman suhteen kuvattuna lämpimän huumorin ja taitavan kielenkäytön kautta tekee kirjoista nautittavia ja elähdyttäviä kokemuksia meille kaikille.”

 

Lisätietoja:
Väinö Riikkilä Seura: Adventure- ja Laivakello-palkitut vuonna 2019: Sanna Pelliccioni ja Kalle Veirto!

 

Katja Kyllönen / Sivupiiri