Novelleja nuorille

Kirjahylly

10 kirjaa

9.10.2018
|Kaikki kirjahyllyt
Jaana Ala-Huissin ja Mervi Heikkilän Verikuu ja muita outoja tarinoita (Haamu) tarjoilee kiehtovia novelleja, joissa suomalainen mytologia ja kansanperinne sujahtaa sujuvasti osaksi arkea.
 
Magdalena Hain Haiseva käsi ja muita kauheita tarinoita Uhriniituntakaisesta (Karisto) tarjoilee karmivia nukkeja, lätiseviä zombeja ja muita ilkikurisia kammotuksia.
 
Kari Hotakaisen Näytän hyvältä ilman paitaa (WSOY) on jo vanhahko, mutta silti varsin tykki kokoelma nuoruudesta ja sen eri puolista. 
 
Karo Hämäläisen ja Salla Simukan Luokkakuva (Tammi) tarjoaa nopealukuisia otteita nuorten elämästä. 
 
Kari Levolan Suorin mutka ikinä (Tammi) on kokoelma hienoja ja todella lyhyitä tarinoita tavallisen nuoren elämästä. 
 
Kati Närhen toimittama Maailma on sun - tarinoita nuoruudesta (Tammi) tarjoaa tunneskaaloja laidasta toiseen.
 
Päivi Heikkilä-Halttusen toimittama Panttivanki ja muita kertomuksia (Opetushallitus) on hieno selkomukautettu kokoelma, jonka tarinoita yhdistää nuoruus. Kirjaan löytyy myös verkkomateriaali
 
Terhi Rannelan Yhden promillen jutuissa (Otava) viina virtaa ja virheitä sattuu. Moralisoimattomia tositapahtumiin pohjautuvia fiktiivisiä tarinoita.
 
Päivi Haanpään ja Marika Riikosen toimittama Tusina (Art House) on mahtava kokoelma, joka tarjoaa varmasti jotain jokaiseen makuun sopivaa herkkua. Netistä löytyy myös kirjaan liittyvä oheismateriaali opettajille. 
 
Salla Simukan Sammuta valot! - Sytytä valot! (Tammi) on kokoelma tarinoita, jotka peilaavat toisiaan. Sammuta valot! -puolella tarinat ovat synkkiä ja ja Sytytä valot! -puoli tarjoaa valoisampia juttuja. Kirjaan liittyvät sanataidetehtävät ja lukupiirikysymykset täältä.