Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Anni Swan -mitali Anneli Kannolle

Sivupiiri
11.6.2018

Toimitukselta: Ajankohtaista Sivupiirissä

IBBY Finlandin jakama Anni Swan-mitali myönnettiin 30.5.2018 Anneli Kannolle Viisi villiä Virtasta -kuvakirjasarjan kirjoista Virtasen lapset ja pentu (Karisto 2015), Perttu Virtanen ja varkaus (Karisto 2016) ja Vilma Virtanen virpomassa (Karisto 2017). Mitali jaetaan joka kolmas vuosi ja se annetaan erittäin korkeatasoiselle suomen tai ruotsinkieliselle Suomessa julkaistulle lasten- tai nuortenkirjalle. Tänä vuonna oli 20. kerta, kun akateemikko Wäinö Aaltosen suunnittelema hopeinen mitali jaettiin. 
 
Ote IBBY Finlandin perusteluista:
”Anneli Kanto kirjoittaa koukuttavasti. Tarinat kestävät useita lukukertoja ja soveltuvat yhteisiin ja itsenäisiin lukuhetkiin. Teksti on sujuvaa ja selkeää. Kirjailijan tapa käsitellä ongelmia ja niiden ratkaisua on raikas, tuore ja eettinen. Lapset ratkaisevat ongelmat yhdessä. Sisaruus herättää kateutta, närää ja kiukkua mutta tosi tilanteessa yhteishenki on vahva.”
 
    
 Virtasen lapset ja pentu - kirjan kansikuva Perttu Virtanen ja varkaus - kirjan kansikuva Vilma Virtanen virpomassa - kirjan kansikuva
 
Lisätietoja: 
 
Katja Kyllönen/Sivupiiri