Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Kirjallisuustapahtumat

Kirjallisuustapahtumat-kalenteri esittelee Suomessa järjestettäviä kirjallisuustapahtumia. Voit selailla tapahtumia kuukausi- tai viikkonäkymässä, ja klikkaamalla tapahtumaa saat lisätietoja. Kalenteri on saatavilla myös upokkeena, jonka voit liittää sivuillesi. Ylläpidosta vastaa Kirjasammon toimitus.
 

Mikkelin II Sotakirjallisuustapahtuma

Mikkeli, Päämajamuseo
28.9. 17:00
29.9. 9:00
Mikkelin II sotakirjallisuustapahtuma - 1918, 28.-29.9.2018

Mikkelin II sotakirjallisuustapahtuman teemana ovat vuoden 1918 tapahtumat. Vaikka sota oli lyhyt, sen vaikutukset jättivät syvät ja kipeät jäljet kansakunnan muistiin. Sotakirjallisuustapahtumassa kaunokirjailijat, tietokirjailijat ja tutkijat käsittelevät vuoden 1918 tapahtumia moninaisista näkökulmista. Historiantutkimuksen kautta sukelletaan sisällissodan muistamiseen ja perintöön. Kaunokirjallisuudessa nostetaan esiin syviä ristiriitoja ja vastakkainasetteluja, mutta myös anteeksiantoa ja hyväksyntää. Yksi kipeimmistä aiheista sisällissotaa käsittelevässä kirjallisuudessa on lasten kohtelu. Seminaarissa kuullaan myös laajempi katsaus siitä, miten suomalaisessa kirjallisuudessa on käsitelty vuoden 1918 tapahtumia.

Mikkelin II sotakirjallisuustapahtumassa puhetta johtaa Jone Nikula.

Mikkelin II Sotakirjallisuustapahtuma -logo