Kirjallisuustapahtumat

Kirjallisuustapahtumat-kalenteri esittelee Suomessa järjestettäviä kirjallisuustapahtumia. Voit selailla tapahtumia kuukausi- tai viikkonäkymässä, ja klikkaamalla tapahtumaa saat lisätietoja. Kalenteri on saatavilla myös upokkeena, jonka voit liittää sivuillesi. Ylläpidosta vastaa Kirjasammon toimitus.
 

Dekkarit-festivaali

Varkaus, Warkauden Klubi
27.7. 12:00
28.7. 12:00
29.7. 10:00
KotisivuOhjelma
Viikonlopun mittainen Dekkarit-festivaali Varkaudessa tuo valkokankaalle jo toisen kerran korkeatasoisia dekkarielokuvia ja esittelee kansan rakastamaa rikoskirjallisuutta.

Dekkari eli rikoskirjallisuus on tällä hetkellä Suomen suosituin kirjallisuudenlaji ja suosio on koko ajan kasvussa.

Viikonlopun mittainen festivaali tuo valkokankaalle jo toisen kerran korkeatasoisia dekkarielokuvia ja esittelee kansan rakastamaa rikoskirjallisuutta.
Festivaaleilla dekkariteema ei jää pintaraapaisuksi, vaan sitä käsitellään laajasti rikoskirjallisuuden, eri tieteenalojen ja taidemuotojen näkökulmista. 

Tapahtumapaikkana on alkuperältään 1800-luvun Warkauden Klubi,  joka sijaitsee kulttuurihistoriallisesti merkittävällä ja kauniilla Päiviönsaaren alueella. Klubin erikoisuus on aito kieltolainaikainen salakapakka.

Tapahtuma huipentuu lauantai-illan dekkarigaalaan, jossa jaetaan lukijoiden valitsema "Paras dekkari 2017-2018" palkinto kirjailijalle sekä valtakunnallisen rikosnovellikirjoituskilpailun palkinto. 

Dekkarit-festivaali -kuva