Kirjallisuus- ja kulttuurilehti Särö tiedottaa

Ajankohtaista
5.7.2012

Toimitukselta: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

Tulevat Säröt: vierailevia päätoimittajia; seuraavana teemana Iran.

Särö uudistuu tulevana syksynä antamalla ohjaksia vieraileville päätoimittajille. Loppuvuonna ilmestyvän Särön (nro 21) teema on Iran. Numeron päätoimittaa kirjallisuuden jatko-opiskelija Silvia Hosseini. Iran-numeron aineistopäivä on 1.9.2012. Aineistotarjoukset pyydetään lähettämään osoitteeseen iran.saro@gmail.com.

Keväällä 2013 ilmestyvän Särön (nro 23) teemana on Ihminen ja kone. Numeron päätoimittaa kaupunkimaantieteiljä Jani Vuolteenaho yhdessä Mark Mallonin kanssa. Kone-numeron aineistopäivä on 1.3.2013.

Muita vireillä olevia teemojamme ovat muun muassa Uusi novelli (nro 22), Tieteilijän tajunta, Suru ja Roska. Teemoihin liittyvää ja liittymätöntäkin kaunokirjallisuutta ja kuvataidetta voi Särölle tarjota jatkuvasti. Lue teemoista lisää nettisivuiltamme.

Pelon ja juonen kirjoittajaleiri Pernajassa.

Pernajan Kvarnuddenissa 23.-26.7. järjestettävällä sanataiteen kurssilla uppoudutaan suggestiivisen, vahvatunnelmaisen tekstin kirjoittamiseen ja tutkitaan juonen olemusta.

Kirjailija Jouko Sirolan ja runoilija Mark Mallonin ohjaamalla intensiivikurssilla kirjoitetaan omaa muistia ja ympäristöä hyväksikäyttäen, sekä saadaan palautetta ja kehitysehdotuksia tekstien saattamiseksi kohti julkaistavaa muotoa. Kurssilla käsitellään myös julkaisemiseen ja kirjailijan työhön liittyviä kysymyksiä. Kurssin järjestävät Porvoon kansalaisopisto ja Särö ry. Lisätietoa koulutussivullamme.