Kirjakalenteri

Ylen kirjallisuusohjelmat, teokset ja tekijät yhdellä silmäyksellä.
Katso, kuuntele, lue!

Radioteatteri esittää

Yle Radio 1
Lähetysajat: 
4.3.2018
5.3.2018
Radioteatteri esittää: Luutnantin sydän

Luutnantin sydän on wanhanaikainen komedia ajasta, jolloin kunnia vielä oli kunniaa ja komediatkin komedioita. On vuosi 1894. Vilpitön mies, luutnantti Nylund, haluaisi kosia unelmiensa neitoa, mutta neidon tehtailijaisä on naimakauppaa vastaan: luutnantti on hänestä afäärialalle aivan liian omantunnontarkka. Vaan sitten itse Suomen sotaväen päällikkö tuo luutnantille ihmeellisen viestin aina tsaarilta asti, ja äkkiä on luutnantti tavoitelluin henkilö koko laajassa Hämeenlinnan kaupungissa. Vaan luutnanttipa empii koko hurjaa onnenpotkausta - hän on sitä mieltä, että onni on itse ansaittava!

Voi aikoja, jolloin vielä täytyi kysyä: mikä opetukseksi liian rehelliselle miehelle? Kyytiä saavat lopulta niin tuli, maa, vesi kuin ilmakin, kun keskellä elokuun hellettä ja ukkosmyrskyä käy koko waltakunnallisesti tunnettu esiintyjäseurue tätä pähkinää särkemään.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Juha Siltanen.
Äänisuunnittelu: Tiina Luoma ja Juha Siltanen.
Rooleissa: Janne Reinikainen, Aarre Karén, Juha Hurme, Mikko Bredenberg, Lasse Pöysti, Tom Pöysti, Viktor Klimenko, Maria Heiskanen, Kaisa el Ramly, Eila Roine ja Juha-Erkki Kants.

Kuva: 
Yle Radio 1 -logo
Yle    Kirjasampo.fi    Kirjastot.fi