Jukka M Heikkilän historialliset romaanit

Jukka M Heikkilän historialliset romaanit

Kirjahylly
Käyttäjän Lutatius kuva
Lutatius 10.2.2018
Kaikki kirjahyllyt

Merikonsuli kertoo Rooman tasavallasta ja antiikin merisodankäynnistä. Kirjan päähenkilönä on historiallinen hahmo Gaius Lutatius Catulus, roomalainen novus homo. Sivuhenkilöitä ovat muun muassa Hieron II, Arkhimedes, Hamilkar Barka ja Hannibal.

Tapahtumat sijoittuvat vuosiin 245-241 eKr.

-----

Tyranni kertoo Syrakusan viimeisestä hallitsijasta ja Syrakusan piirityksestä. Kirjan päähenkilönä on historiallinen hahmo Epikydes, Syrakusan tyranni, sivuhenkilöitä ovat muun muassa Hannibal ja Arkhimedes.

Tapahtumat sijoittuvat vuosiin 215-212 eKr.

-----

Antigonos, jumalten poika kertoo diadokkien sodista ja siveysajattelusta. Kirjan päähenkilönä on historiallinen hahmo, nuori Antigonos Gonatas, josta myöhemmin tuli Makedonian kuningas. Sivuhenkilöitä ovat muun muassa Antigonos Yksisilmäinen, Demetrios I Piirittäjä, Pyrrhos, Ptolemaios I, Zenon Kitionilainen, Epikuros ja Eukleides.

Tapahtumat sijoittuvat vuosiin 302-294 eKr.

-----

Arkhimedes syrakusalainen kertoo matematiikasta ja hellenistisen ajan Egyptistä. Kirjan päähenkilö on historiallinen hahmo, nuori Arkhimedes, syrakusalainen matemaatikko. Sivuhenkilöitä ovat muun muassa Hieron, Eukleides ja Ptolemaios II.

Tapahtumat sijoittuvat vuoteen 270 eKr.

-----

Augustuksen kisat kertoo gladiaattoreista ja Augustuksen ajan Roomasta. Teos kuvaa naumakhiakisoja eli vesialtaassa järjestettyä taistelunäytöstä. Kirjan päähenkilö on fiktiivinen hahmo Marcus, mutta sivuhenkilöitä ovat muun muassa Augustus, Livia ja Julia.

Tapahtumat sijoittuvat vuoteen 2 jKr.

-----

Germania historialliseen kehykseen sijoittuva seikkailukertomus roomalaisesta retkikunnasta Germaniassa. Päähenkilö on fiktiivinen arkkitehti Numericus. Sivuhenkilöitä ovat muun muassa Germanicus ja keisari Tiberius.

Tapahtumat sijoittuvat vuoteen 20 jKr.

-----

Karthago kertoo Karthagon taistelusta Roomaa vastaan. Kirjan päähenkilönä on historiallinen hahmo, palkkasoturi Ksanthippos. Sivuhenkilöitä ovat muun muassa Hamilkar Barka ja Marcus Atilius Regulus.

Tapahtumat sijoittuvat vuosiin 256-255 eKr.

-----

Germaani ja leijona kertoo venatio-kisoista eli eläintaisteluista amfiteatterissa. Kirjan päähenkilöt (germaani Ramnulf ja leijona Leo) ovat fiktiivisiä, mutta tärkeitä taustahahmoja ovat muun muassa keisari Trajanus ja vallanperijä Hadrianus.

Tapahtumat sijoittuvat vuosiin 106-107 eKr.