Runeberg-palkinnon ehdokkaat 2018 julkistettu

Ajankohtaista
14.12.2017
Toimitukselta: Teos | Kirjailija | Teema
Vuoden 2018 Runeberg-palkintoehdokkaat on julkistettu. Kolmihenkiseen esiraatiin kuuluvat vapaa toimittaja Maija Jelkänen, runoilija Heli Slunga ja kulttuuritoimittaja ja kriitikko Sofie Stara saivat luettavakseen n. 200 kirjaa, joista ehdokkaiksi valikoituvat seuraavat teokset: 
 
Johanna Holmström: Själarnas ö, Sielujen saari (Otava)
 
Anu Kaaja: Leda (Teos)
 
 
 
 
Miki Liukkonen: O (WSOY)
 
 
 
Ehdokkaiden valinta oli ollut hyvin vaikeaa ja moni taiteellisesti korkealaatuinen teos jäikin ilman ehdokkuutta. Raadin jäsenet nostivat esiin kirjailijoiden rohkeuden ja kunnianhimon, moni kokeili uutta muotoa ja kerrontaa. Kirjasadossa näkyi erityisesti maamme satavuotinen historia, useissa teoksissa käsiteltiin sotia ja kulttuurihistoriaa. 
 
Palkinnon saajan valitsee asiantuntijaraati, johon kuuluvat kirjallisuustoimittaja Pia Ingström, kriitikko Mervi Kantokorpi ja kirjailija Marja-Leena Tiainen.
 
Vuosittain jaettava, vuonna 1986 perustettu palkinto on arvoltaan 10 000 euroa ja palkinnon saaja julkistetaan perinteiseen tapaan Runebergin päivänä 5.2.2018. Runeberg-palkinto on sanomalehti Uusimaan, Porvoon kaupungin, Suomen Kirjailijaliiton, Suomen arvostelijain liiton ja Finlands Svenska Författareförening kirjallisuuspalkinto.
 
Lisätietoja: 
 
 
Katja Kyllönen/Sivupiiri

Toimitukselta