Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Dekatanssi

Aikalaisarvio
Arvosteleva Kirjaluettelo oli Kouluhallituksen vuosina 1922-88 (vuosina 1908-21 alan järjestöjen) julkaisema lehti, joka sisälsi kirjastojen kirjanvalinnan tueksi tarkoitettuja lyhyitä arvosteluja uusista suomenkielisistä kirjoista. Sitä jaettiin Kirjastolehden liitteenä.
Teoksen kuvailutiedot
Ilmestynyt numerossa
11/1988
Teosarvio
Matti-Pekka Ratia voitti viime vuonna Kemin valtakunnallisen sarjakuvakilpailun albumisarjan, tietää Dekatanssin takasivu. Sarjakuvien kömpelyydet eivät useinkaan liity kuviin, niiden viivoihin, vaan ulkoisen juonen triviaalisuuteen. Dekatanssi on kuin huonon viihderomaanin, pornahtavan kioskilukemiston ja näennäissyvällisen kehityskertomuksen sekametelisoppa. Kunkin juonenpoikasen ja henkilökuvan kehityskaaren lapsekkuus ja yksioikoisuus panivat epäilemään ensinnä omaa sarjakuvanäkemystäni ja -ihannettani. Vasta sitten uskalsin epäillä Dekatanssia. Omituisinta Dekatanssissa on se, ettei Ratia saa kuvaa liikkeelle, elämään. Peruskliseet ja -näkökulmat toistuvat itsestäänselvästi, kyseenalaistamattomina. Hääppöisesti eivät asiat ole, mikäli tässä on suomalaisen sarjakuvan tulevaisuudenlupaus.