Luja tahtotila - Mikä meitä motivoi?

Tyyppi

tietokirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Luja tahtotila – Mikä meitä motivoi? kertoo erilaisista tahtotiloista ja näkökulmista tahtotilaan. Kirjassa käsitellään sitä, mistä motivaatio syntyy, miten sitä harjoitetaan ja pidetään yllä ja toisaalta, miten tärkeää on myös palautua. Tahtotila vahvistuu, kun sitä säännöllisesti käytetään. Kirjassa tuodaan esiin volition eli toimeenpanotaitojen tärkeys. Pelkkä motivaatio ei läheskään aina riitä tavoitteen saavuttamiseen.

Motivaatio on innostuksen ja aikomuksen tila, syy toimia. Innostus viittaa tunteisiin ja aikomus ajatukseen teosta. On helppo motivoitua asioista ja ihmisistä, jotka vetävät puoleensa ja joissa on vetovoimaa. Lujalla tahtotilalla ja tahdonvoimalla onnistutaan torjumaan tavoitteen tiellä olevat pelot ja houkutukset, jotka muutoin veisivät väärään suuntaan, poispäin arvokkaista tavoitteista.

Kirjassa motivaationäkemyksiä sovelletaan työelämään, edistämään työstä selviytymistä ja työelämästä nauttimista. Lisäksi motivoitumisen keinoja hyödynnetään kokonaisvaltaisen terveyden ylläpitämiseksi ja parantamiseksi.

(Duodecim)

Aiheet ja teemat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

191

Kustantaja

Kieli