Tukiainen, Tapani

Synnyinaika

Synnyinpaikka

Asuinpaikkakunta tai -paikkakunnat

Tekijän käyttämä kieli

Kansallisuus

Maakunta-alue

Teokset

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Elämäkertatietoa

Turussa syntynyt ja Lahdessa vuodesta 1993 asunut kävelyä harrastava kirjailija, jonka tuotanto koostuu kolmesta vaelluspäiväkirjasta.

"Vaelluspäiväkirjojen fiktiivinen osuus on kahdessa viimeisessä kirjassa lisääntynyt, mikä ilmenee muun muassa vaelluksilla nähtyjen unien tulemisessa mukaan. Kivipallon kohdalla myös ennen Pyhiinvaellusta nähdyillä unilla on merkittävä osuus. Unia on ymmärretty C. G. Jungin viitekehyksestä käsin."

Mm. teologian kandidaatin tutkinnon ja psykoterapeutin pätevyyden omaava Tukiainen jäi eläkkeelle Lahden seurakuntayhtymän johtavan sairaalapastorin virasta v. 2007.

Kirjailijan tuotantoon liittyvää lisätietoa

Suuntana Base Camp. Vaelluspäiväkirja Nepalista. Myllylahti, 2001.

Salkutta lentelevä sherpa. Vaellus- ja unipäiväkirja. Porvoon julmapaino, 2003.

Kivipallo. Matkalla pyhiin. Porvoon julmapaino, 2006.

Lintukuningatar. Nordbooks, 2009.

Tekstinäyte

Valojen sammuttua armolliseksi koskettajakseni ilmaantui kaupungin päälle noussut ukkonen. Aluksi se hyväili tuntoani vaimeilla välähdyksillä ja niitä seuranneilla jyrähdyksillä. Hetken päästä lähistön vuoret ja kukkulat saivat aikaan yhtäjaksoisena kumuna kaikuneen jyrinän.
"Anna paukkua, hyvä hyvä! Siitä vaan!"

Ukonilman noustua suoraan päälle ennätin jo hetken pelätä, että salama iskisi makuusaliksi tehtyyn monasterion suureen vinttiin. Säikähtivätkö muut vaeltajat, en tiedä. Kukaan ei varmasti ainakaan nukkunut.

Kuumuus pakotti minut ulos makuupussista. Vaikka varpaani olivat suihkun jäljiltä puhtaat, se ei riittänyt, sillä jouduin työntämään niitä seuraavassa punkassa maanneen Tinan kasvoihin.

Kun sitten katto alkoi vuotaa, vedin itseni kippuraan ja mietin hetken mitä tehdä. Siirrynkö patjoineni ikkunan luokse lattialle ja annan vahingon kiertää alapuolellani nukkuvalle kanadalaiselle?

Kivipallo. Matkalla pyhiin, s. 118.