Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Napakettu Napoleon Kolmas

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Pikkuinen Napoleon Kolmas on niin kaunis napaketun pentu, että koko turkistarha on siitä ylpeä. Mutta eräänä varhaisena talviaamuna sen häkki on tyhjä: Napoleon on karannut! Kuononpää väristen se tepsuttaa pohjoista kohti kintereillään pieni sinikettu numero satakuusitoista.

Turkistarhan johtaja haluaa Napoleonin takaisin mihin hintaan hyvänsä. Napoleonin avulla hän voisi saada aikaan uuden, platinanhohtoisen napaketturodun ja hänestä tulisi hyvin kuuluisa.

Toisluokkalainen Vera aikoo ottaa Napoleonin lemmikikseen, hoitaa sitä hellästi kuin koiranpentua. Kyläkoira Damka puolestaan haluaisi repiä Napoleonin kappaleiksi. Ja muuan maankiertäjä havittelee siitä kauluria vaimolleen.

Mutta vain pikku Ljoška tuntee Napoleonin mielen. Napakettu on kotoisin pohjoisnavalta ja haluaa takaisin kotiseutunsa säkenöiville hangille. Sen on saatava olla vapaa.

(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Tekstinäyte

Varhain marraskuun toisen päivän aamuna pieni napakettu Napoleon kolmas lähti Msagan turkiseläintarhasta avaraan maailmaan. Se ei karannut yksin, sillä oli seuranaan ystävänsä, pikku sinikettu numero satakuusitoista.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

160

Kustantaja

Kääntäjä

Lisätietoja

Käännetty Hans Baumannin saksantamasta laitoksesta Polarfuchs Napoleon III.

Ensimmäinen julkaisu

kyllä