Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pöllöhilloa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kisse tuntee olevansa itsesäälin ihmelapsi ja kaikesta ulkopuolinen. Hän jäi rannalle eläinlääketieteellisen pääsykokeissa ja syksy kuluu hanttihommia tehden. Vuoden vaihteen jälkeen elämä alkaa tuntua jo paremmalta, hän tuntee tulevansa toimeen ihmistenkin kanssa ja mm. sijaisopettajana toimiminen tuo ajatuksia erilaisista ammattivaihtoehdoista. Kisse myös ilmoittautuu avoimeen yliopistoon opiskelemaan luovaa kirjoittamista ja antiikin mytologiaa. Kun Kisse saa työpaikan kennelliitossa, kypsyy ajatus pitää vielä toinenkin välivuosi.

(Lastenkirjallisuusinstituutti)

- - -

Innostuneen vastaanoton saanut Kisse-sarja saa jatkoa. Koirahullu ylioppilas etsii tietään kohti unelma-ammattia.

"Kaikilla oli maailmassa joku paikka, jossa niitä kaivattiin. Ja niinpä minä, itsesäälin ihmelapsi, jonka pääasiallinen olemassaolon tarkoitus tuntui olevan laahustaa teatterilla iltaisin avainnippu ja rikkalapio kädessäni, tunsin väkisinkin itseni epähenkilöksi."

Eläinlääketieteellisen pääsykokeissa rannalle jäänyt, hanttihommia tekevä Kisse tuntee hukkuvansa syksyn synkkyyteen. Eläinten kanssa hän tulee toimeen, mutta ihmiset ovat asia erikseen. Onneksi uusi vuosi tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia, muun muassa erään houkuttelevan työpaikkailmoituksen.

(Otava)

Kirjallisuudenlaji

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

216

Kieli

Sarjamerkintä