Ei vaikuta keikkaan

Tyyppi

sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

"Elämäkerralliset sarjakuvat ovat luonnoskirjojen ohella tällä hetkellä in sarjakuvamaailmassa ja ilmeisesti intohimoisimman skenen ulkopuolellakin.

Nyt julkaisuvuorossa on Tommi Liimatan bändikuvaus Ei vaikuta keikkaan, jossa seikkailee kovasti Absoluuttiselta Nollapisteeltä vaikuttava orkesteri. Tai sitten ei, sillä sarjakuvan yhtye jää nimettömäksi ja poppoon uraa ja levytyshistoriaa on karikatyrisoitu kovalla kädellä.

Keikkamatkojen tylsyyttä lieventäneet surrealistiset ajatusleikit ja munasaannokset tiivistyvät osaavasti sarjakuvaksi, josta saa riemua kiertävän popparin arjen suhteen maallikkokin.

Hyvässä rokumentissa mopon pitääkin karata käsistä, ja teemalevy Supermarsalkka Mannerheimin ympärille on hyvä kasata juonta, jossa absurdi huumori kohtaa realistisen. Päivänselvin kännissä kaatuilu on kuitenkin viisaasti jätetty väliin ja painopiste on Veikko Huoviselta tutussa salaviisaassa kummastelussa.

Liimatan sarjakuvien leimaa antavin piirre lienee se, että hän ei tee hiottua sarjakuvaa, eikä hänen lukijakuntansakaan välttämättä ole sarjakuvaa harrastavaa porukkaa. Tämä tuote on ennemminkin suunnattu herran musiikin, lyriikan, proosan ja aforismien ystäville. Martti "Huuhaa" Innaseen viittaavia töpselineniäkin löytyy.

Albumin on kustantanut WSOY, mutta kustannustoimittaminen on isossa talossa jätetty ilmeisesti kokonaan väliin. Kannet ovat harvinaisen ikävät ja sisältökin olisi kaivannut hellää ohjausta.

Ei vaikuta keikkaan alkaa vahvasti nelisivuisella Esken lakolla, mutta episodien joukosta löytyy selkeitä hutejakin. Liimatta kuitenkin pelastaa paljon kertojan taidoillaan.

Vaikka Liimatta saisikin graafisen selkäsaunan suurelta osalta suomalaisen nykysarjakuvan osaajista, niin käsikirjoittamisen puolella osat vaihtuvat. Ei vaikuta keikkaan ei toimi kulissina graafiselle briljeeraukselle, vaan viihdyttää ja naurattaa. Eli on luettavaa sarjakuvaa."

(Janne Suominen / Aviisi (Tampereen ylioppilaslehti) 3.11.2005)
Vuonna 2005 ilmestyi Ei vaikuta keikkaan, Tommi Liimatan sarjakuva-albumi erään yhtyeen kiertueesta. Valikoiduin osin Absoluuttista nollapistettä muistuttavan yhtyeen arkea paro-dokumentoiva albumi repii yhtye-elämän kliseitä äkkiväärän huumorin keinoin. Suomalaisen sarjakuvan 100-vuotisjuhlan kunniaksi maamme edelleen ainoasta musiikkisarjakuva-albumista ilmestyy uusi laitos, jossa on melkein uuden albumin verran julkaisematonta materiaalia. Lisäosassa uusiudumme TGF-bändin kanssa (hankimme uuden rumpusetin) ja ehdotamme , kiukaan hajottua, pojille suihkuiltaa. Vai haluatko muodostaa äänitteen? Alakouluikäiset Allu ja Jani osoittavat esimerkillään, miten se onnistuu (ja kuinka äänite päätyy tietokonepelin taustamusiikiksi).
(2011)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

48

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

ISBN 951-0-30893-5.

Alanimeke

48 boonus-ekstra-sivua vuosilta 1984-2010!

Ilmestymisaika

Sivumäärä

96

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Uusi, laajennettu painos