Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ihmeellinen omenatarha

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

"No, tämän talon alla on vaikka kuinka monta vanhaa taloa. Ja kun oikein monet sukupolvet syntyvät, kasvavat ja elävät täydesti samalla paikalla, menneisyys jää elämään taloon. Silloin talon sisään syntyy paikka, jossa kaikki aikakaudet kohtaavat, ja josta voi päästä kaikkiin talon vaiheisiin. Tämä pieni huone on tämän talon sydän ja portti sen koko elämään."

Eksun perhe on muuttanut ihmeellisen omenatarhan ympäröimään ränsistyneeseen taloon, koska heillä ei ole varaa asua muualla. Joskus Eksusta tuntuu kuin talossa asuisi muitakin kuin hänen perheensä. Kellarin portaikossa on salaperäinen ovi, jonka takana on vain tiiliseinä.

Eräänä yönä pieni ovi on auki ja Eksu tietää, että hänen on astuttava oven takana olevaan portaikkoon. Eksu tutustuu kahteen outoon olioon, Kissakseen ja Naamaan, jotka asuvat ei-kenenkään -ajassa sijaitsevassa huoneessa, josta on pääsy lähes kaikkiin aikoihin. Eksu saa mahdollisuuden vierailla muissa ajoissa, kunhan vain muistaa, ettei menneisyyden tapahtumiin saa vaikuttaa. Yksinäiselle pojalle käskyn noudattaminen ei kuitenkaan ole helppoa. Menneissä ajoissa hän tutustuu kiehtoviin ihmisiin, joista tulee hänen ystäviään ja joita hän haluaisi auttaa. Miten Eksu voisi noudattaa käskyä, kun hän keksii mahdollisuuden toteuttaa suurimman toiveensa?
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)

- - -

Esku muuttaa vanhempiensa kanssa hylättyyn taloon, jossa on villiintynyt puutarha. Isä rakentelee sähkövemapimia ja äiti laulaa kaupoissa saadakseen rahaa ruokaan. Talon kellarista löytyy salainen ovi, ja sen takaa kaksi eriskummallista muinaiseläintä. Esku pääsee aikamatkalle menneisyyteen ja tutustuu tienoolla ammoin eläneisiin jännittäviin ihmisiin, kuten kaunoluistelijatar Gwendolyniin ja tähtitieteilijä Eemiliin. Mutta menneisyyden asioihin ei saisi sotkeutua.

(Lastenkirjainstituutti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

175

Kieli