Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Risto Räppääjä ja villi kone

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Rauha Räppääjä uumoilee, että kesästä tulee rauhallinen, sillä Risto istuu päivät pitkät omassa huoneessaan. Hän ei vaadi ruokaa eikä seuraa. Rauha tilaa valmispizzoja ja sujauttaa niitä ovenraosta Ristolle. Silloin tällöin huoneesta kuuluu 'oijoijoi'. Rauha uskoo Riston runoilevan, mutta naapurin Nelli Nuudelipää on toista mieltä. Hän suuttuu Ristolle, kun tämä ei huomaa häntä. Nelli odottaa vain pääsevänsä söpön Ville Pyryn konserttiin.

Herra Lindbergin mielestä Risto on muuttunut erakoksi. Syynä ei ole runoilu vaan pelikone, jonka ruudulla ukkelit mäiskivät toisiaan. Kone päätyy herra Lindbergin huostaan, mutta pian hänenkin asunnostaan kuuluu 'oijoijoi'.

Rauha saa Riston ja herra Lindbergin lopulta irti koneen imusta. Risto tekee yllättäen sankariteon, jonka seurauksena hän päätyy räppäämään Ville Pyryn viereen konserttilavalle. Nelli ei usko silmiään, kun Risto räppää: 'He, Nuudeli, hei, Nuudeli, mä olen sun puudeli'.

Nelli tunnustaa Ristolle: Sinä olet yhtä hyvä laulamaan kuin Ville Pyry.
- Mutta miksi sinä muutuit niin omituiseksi, kun pelasit sillä koneella? Nelli kysyy.
- Se johtui siitä koneesta, vastaa Risto. - Se oli ihan villi.
(Tammi)
Risto Räppääjä viettää kesälomaansa omassa huoneessaan tietokoneen ääressä. Mistään muusta ei ole tietoakaan, hän ei kaipaa seuraa, ei ruokaa, ei viihdykettä. Edes Nelli Nuudelipää ei kelpaa Ristolle. Tämä peli ei vetele, Riston on päästävä villin koneen otteesta! Mutta miten se onnistuu?
(Laura Norris/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
112
Kustantaja
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
112
Kieli
Sarjamerkintä