Piilolaakson talvi

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Emman ja Einon pihan on vihdoin peittänyt lumivaippa. Siitä alkavat talven riemut ja joulun odotus. Lapset muistavat kesken leikkien ystävänsä Piilolaaksossa. Eiväthän ne raukat tiedä mitään lumesta ja talvileikeistä! Pian lapset ovat tutun puun luona ja pudottautuvat puun onkalon kautta lämpimään Piilolaaksoon.

Dinosaurukset ja muut muinaiseläimet saavat lapsilta tonttulakit, kaulaliinat ja lapaset ja niin kaikki pujahtavat onkalon kautta katsomaan talven ihmettä. Eläinystävät pääsevät kokeilemaan kelkkamäkeä ja lumiveistosten tekoa. Mutta kovin kauan lämpimään tottuneet eläimet eivät kestä talven kylmyyttä ja lasten on kiireesti vietävä ystävät takaisin Piilolaaksoon. Siellä koristellaan piilolaaksolaisille vielä wollemiapuu joulupuuksi ja sitten lapsilla onkin jo kiire kotiovelle.

Eiväthän vanhemmat usko, että lapsilla on ollut ihana päivä esihistoriallisten eläinten kanssa, mutta ei se lapsia haittaa, oikeastaan on mukava säilyttää oma pieni salaisuus.

Cara-Maria Knuutisen ihastuttava kuvitus herättää muinaiseläimet eloon. Kuvakirjasta tutut hahmot seikkailevat myös piirretyssä televisiosarjassa.
(Marjatta Yamamoto/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kustantaja

Kieli