Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Naisen päiväkirja

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Naisen päiväkirjaa ei alun perin kirjoitettu julkisuutta varten. Se syntyi keskustelusta oman sisimmän kanssa, elämisen, työn, ihmissuhteiden kipeydestä. Siitä tuli spontaani, avoin kirja naisen elämästä keväästä syksyyn, rakkauden, läheisen ihmisen kaipuusta ja pelosta, äitinä olemisen vaikeudesta, luovuuden ja masennuksen raskaasta peikontanssista. Päiväkirja etenee aforistisesti, näennäisesti ilman juonta. Silti, ahdistuksesta, joka painaa kirjan kuukausia värittäen luonnonhavainnot ja ajatuksen tiet, syntyy tarina.
(Takakansi)

"- Elämä on ainoa mitä ihmisellä todella on. Minä en voi tarjota lohduksi elämän valheita. Ne jokaisen on keksittävä itse. Auttavat elämänvalheet. Nehän ovat joka ihmisellä erilaiset. Mutta joka tapauksessa elämä on fantastinen ilmiö. Ei sitä ehkä loputtomiin kestäisikään." (s. 176)


"10. päivä. Elämässä on kaksi tendenssiä: 1) Kaikki muuttuu, menee jatkuvasti ohi eikä mikään palaa. 2) Toisaalta on olemassa ilmiöiden toistuvuus, vuorokaudet, vuodenajat, nukkuminen ja valve, kuoleminen ja kasvu. En usko ruumiin "ylösnousemiseen", mutta olen alkanut ajatella, että minuuksia syntyy jatkuvasti. Toistuvatko ne jollain tavoin?" (s. 186)

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

239

Kustantaja

Kieli