Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pimeän varjo ; Lohikäärme herää ; Kultasilmä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

AJanpyörä: 9
Rand al'Thor, uudesti syntynyt Lohikäärme, on poistunut Rhuideanin pyhästä kaupungista merkittynä "Häneksi joka saapuu aamunkoiton myötä". Hän toivoo yhä saavansa kaikkien aielien tuen niin kuin ennustettu on. Rand tutustuu aielien outoihin tapoihin mutta joutuu tahtomattaan rikkomaan niitä vastaan vakavin seurauksin. Kaksvirroilla tilanne kiristyy, kun trollokkilaumat hyökkäävät yhä suurempien kohteiden kimppuun. Miten trollokkien lukumäärä voi lisääntyä, vaikka portti väylille on suljettu?
(takakansiteksti)
Ajan pyörä: 7
Ajan Pyörä pyörii vääjäämättä, ja aikakaudet seuraavat toisiaan. Vain myyttiset sankarit ovat ikuisia.

Tearin Kallion linnoitus on sortunut, ja legendaarinen kristallimiekka Callandor on Rand al'Thorin hallussa. Yksi vanhoista ennustuksista on käynyt toteen, mutta se on vasta alkua Randille, lammaspaimenelle, joka nyt tietää olevansa uudestisyntynyt Lohikäärme. Hän lähtee oman kansansa pariin etsimään totuutta itsestään ja kamppailee oppiakseen hallitsemaan uusia voimiaan.

Samaan aikaan ovat Pimeän valtiaan vankilan sinetit heikkenemässä, ja edessä on vääjäämättä sota kahden mahtavan voiman välillä. Onko Rand al'Thor valmis kohtaamaan vihollisensa?
(takakansiteksti)
Ajan pyörä: 8
Nuori Rand al'Thor on tavallinen maalaispoika, jonka rauhaisa elämä järkkyy miehuuden kynnyksellä. Hän lähtee tovereineen kotikylästään vaeltamaan vieraisiin maihin, ratkomaan mahtavia salaisuuksia. Rand kypsyy oivaltamaan, että hänen osansa on erilainen kuin muiden - itse asiassa hän on myyttinen sankari, joka on herätetty historian hämärästä uuteen elämään, maailmoja pelastamaan ... Sota ja rauhattomuudet ovat levinneet Kaksvirroille, jonka asukkaita pitää kauhun vallassa kammottava trollokkien lauma. Seudulle saapuu myös joukko Valkeuden Lapsia etsimään Randia, Mattia ja Perriniä, joita pidetään vaarallisina pimeänkulkijoina. Valkeuden Lapset eivät kuitenkaan tiedä, että heidän omassa joukossaan piileksii pahan välikappale, jolla on aivan omat syynsä etsiä Randia ja tämän kumppaneita.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

471

Kustantaja

Kääntäjä

Lisätietoja

Suomennos sisältää alkuteoksen luvut 40-58.

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

504

Kustantaja

Kääntäjä

Lisätietoja

Suomennos sisältää alkuteoksen luvut 1-21

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

448

Kustantaja

Kääntäjä

Lisätietoja

Suomennos sisältää alkuteoksen luvut 21-39.

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

527

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

429

Kieli

Kääntäjä