Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Tajunnan vihannat

Aikalaisarvio
Arvosteleva Kirjaluettelo oli Kouluhallituksen vuosina 1922-88 (vuosina 1908-21 alan järjestöjen) julkaisema lehti, joka sisälsi kirjastojen kirjanvalinnan tueksi tarkoitettuja lyhyitä arvosteluja uusista suomenkielisistä kirjoista. Sitä jaettiin Kirjastolehden liitteenä.
Teoksen kuvailutiedot
Ilmestynyt numerossa
2/1983
Teosarvio
Harmonista, muotokulttuurina jäsentynyttä, selkeätä verbaalista taidetta. Kokoelmalle on ominaista intuitiivinen nopeus, ajalliset perspektiivit ja elämän lämpö. Sisällöllisesti esteettiset kompositiot rakentuvat lapsuusmuistoista nykyhetkeen. Älylliset välähdykset osoittavat sointujen tasapainon jäsentymistä. Teos on tekijänsä tuotannon kärkitasoa. - Paavilainen vastaa runoissaan kysymykseen: mitä me olemme. Hän tarkastelee yksilön ja yhteisön välistä jännitettä, suhdetta luontoon ja kulttuurin ilmenemismuotoja. Kirjailija nostaa esille pinnan alla olevan väkivaltaisuuden kerrostumia yhteisössä ja yksilön elämässä. Kirjailijan luova toiminta on edennyt vaiheeseen, josta näkyy mielenkiintoisella tavalla koko tuotannon jännitekenttä.