Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Jali ja suklaatehdas

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Kaikkien aikojen kutkuttavin kilpailu on nyt käynnistynyt!!!
- Osta Vonkan suklaatehtaan suklaalevyjä ja voita tutustumiskierros maailman suurimmassa ja arvoituksellisimmassa suklaatehtaassa itse tehtailija Vili Vonkan johdolla! Jos löydät ostamasi levyn kääreestä puhtaasta kullasta tehdyn pääsylipun, olet yksi VAIN viidestä onnekkaimmasta lapsesta, jotka voittavat matkan lisäksi JÄTTIMÄISEN ison kuorma-autollisen makeisia, joista riittää mutusteltavaa loppuiäksesi. Onnea kisaan!

Kun makeistehtailija Vili Vonka julkaisee mahtavan ilmoituksensa sanomalehdessä, koko maailma tuntuu sekoavan aikuisten ja lasten metsästäessä kallisarvoisia pääsylippuja kaupoista ja kioskeista. Kuinka köyhä Jali voisi toivoakaan, että juuri siitä yhdestä ja ainoasta suklaalevystä, jonka hänen vanhempansa ostavat hänelle vuosittain syntymäpäivälahjaksi, voisi löytyä tuollainen onni. Tervetuloa avaamaan käärettä yhdessä Jalin kanssa, sillä tapahtuu jotain aivan uskomatonta!!!

Huomioitavaa: Kirja on ilmestynyt aiemmin v.1998 nimellä "Sulo ja suklaatehdas". Kirjasta on tehty myös värikäs elokuva, jonka ohjasi Tim Burton ja pääosaa näytteli Johnny Depp.

(Adrianna/Okariino)

- - -

Jali elää vanhempiensa ja molempien isovanhempiensa kanssa ahtaasti saman katon alla. Rahasta ja ruuasta on puutetta ja suklaata rakastava Jali-poika saa maistaa herkkuaan vain kerran vuodessa, syntymäpäivänään. Eräänä päivänä Jali kuitenkin löytää kolikon lumisesta ojasta ja ostaa sillä suklaalevyn. Suklaalevystä löytyy kultainen pääsylippu, jolla hän pääsee vierailulle Villi Vonkan suklaatehtaaseen neljän muun yhtä innokkaan, mutta ahneen ja itsekkään lapsen kanssa.

(Lastenkirjainstituutti)

- - -

Monen sukupolven lastenkirja­klassikko täynnä mustaa huumoria ja mieli­kuvituksen lentoa

Rutiköyhä Jali asuu perheineen suuren suklaatehtaan vieressä­ ja kuulee usein tarinoita suklaatehtailija Villi Vonkasta­ ja hänen ihmeellisistä tempauksistaan. Eräänä päivänä Villi Vonkka julistaa, että suklaalevyihin kätkettyjen kultaisten pääsylippujen löytäjät pääsevät vierailulle tehtaaseen, jonka ovet ovat olleet suljettuna vuosikausia. Jalilla on onnea: hän löytää kuin löytääkin kultaisen pääsylipun.

Ja niin aukeavat ovet Vonkan suklaatehtaaseen, jollaista ei ole koko maailmassa toista. Lapset ja heidän vanhempansa näkevät suklaavirran ja syötävän ruohikon, kurkkivat karkit, ihmeellisen puru­kumi­koneen ja tehtaan polvenkorkuiset työntekijät Umppa-Lumpat, jotka rakastavat kaakaopapuja ja laulamista. Ja lopulta Villi Vonkka paljastaa tutustumisretken tarkoituksen…

(kustantaja)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Elokuvat

Vie pois Kirjasampo.fi-sivustolta.

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

161

Kustantaja

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

162

Kustantaja

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

187

Kustantaja

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

126

Kustantaja

Kääntäjä

Lisätietoja

Tämä laitos julkaistu sekä nimellä Jali ja suklaatehdas että nimellä Sulo ja suklaatehdas

Ilmestymisaika

Sivumäärä

195

Kustantaja

Kääntäjä

Lisätietoja

Ilmestynyt aiemmin suomeksi Aila Nissisen suomentamana (Otava 1971).

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

182

Kustantaja

Kääntäjä

Kuvittaja

Sarjamerkintä