Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Maailman tärkein

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Eletään sekasorron ja hävityksen aikaa. Sosiaaliturvan lakkauttamiseen ja opintotuen lopetukseen kyllästyneet köyhät, nuoret, vanhat ja sairaat vyöryvät kaduille osoittamaan mieltään, ja heitä vastassa ovat valtaa pitävien tankit ja panssariajoneuvot. Tässä pelottavassa maailmassa koulusta pois potkittu nuori mies nimeltään Koistinen käy omaa sotaansa arkkivihollistaan Timukkia vastaan.

Koistisella ei pyyhi hyvin, mutta ei hän sentään ole yksin maailmassa. Hänellä on ystävä nimeltään Heikki ja tyttöystävä, jota kutsutaan Perhoseksi. Kumpikaan ei onnistu saamaan Koistista muuttamaan mieltään, mutta molemmat seuraavat pojan jälkiä. Koistisella on mukanaan Milli-koira, jota Timukki jahtaa. Paljon muuta Koistisella ei maailmassa olekaan.

Poikien ottaessa mittaa toisistaan meno on armotonta, mutta vielä suurempaa taistelua käydään kaduilla. Sekasorron keskellä Heikki tutustuu kotoa karanneeseen tyttöön, joka kutsuu itseään Varjoksi. Hänen vanhempansa ovat silmäätekeviä, ihmisiä, jotka ovat aina etsineet julkisuutta. Siksi heidän lapsensa ei haluakaan olla muuta kuin tahra tai varjon heilahdus.

Koistisen, Perhosen, Heikin ja Varjon tarinat ovat kaikki satuttavia, kaikki erilaisia. Mutta myös julmalla Timukilla on oma salaisuutensa. Jokaisella on oma herkkä ja kipeä kohtansa. Jokaiselle joku on maailman tärkein jossakin. Jokaisen on myös kuoltava. Jonkun aika on nyt - sitä ennen on saatava maistaa sitä, mikä itse kullekin on tärkeintä maailmassa.

(Liisa Viiala/ Sanojen aika)

- - -

Maailman tärkein sijoittuu lähitulevaisuuteen. Eletään barrikaadien ja kaaoksen aikaa. Ihmiset yrittävät selviytyä kasvottoman vallan ja anarkian välimaastossa.

Yksi heistä on koulusta kenkää saanut Koistinen, joka aikoo karistaa kaupungin pölyt jaloistaan Milli-koiransa kanssa. Edes tyttöystävä Perhonen tai ystävä Heikki eivät saa Koistista muuttamaan mieltään. Mutta asiat muuttuvat, kun hän kohtaa Timukin, entisen parhaan ystävänsä ja nykyisen arkkivihollisensa. He käyvät kaupunkisodan keskellä omaa taisteluaan, jolla on kauaskantoiset seuraukset.

Heikki tutustuu sillä välin kotoa karanneeseen Varjo-tyttöön. Yhdessä he yrittävät auttaa Koistista. Tällä on edessään lopullinen välienselvittely Timukin kanssa. Sitä kohti edetään tankkien ja tulituksen läpi. Mutta pääpahallakin on lopulta kahdet kasvot.

(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

158

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä