Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Rooman sudet

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Vanhempiensa kansainvälisen työn perässä Italiaan kotiutuneet kaverukset Kaius ja Leo ovat jo tottuneet paikalliseen suurpiirteisyyteen. Poikien todistama tuore peltikolari on sinänsä harmiton, mutta pakettiauton lastina olevien laatikoiden oudot kirjainsymbolit herättävät tarkkasilmäisten teinien huomion. Kaiuksen omatoiminen hakkerisisar Silva saa selville, että kirjainyhdistelmä IRPI viittaa paitsi arkeologisiin aarteisiin myös Apollo-jumalan muinaisiin palvelijoihin. Kirjastossa viihtyvä Kaius tonkii lisätietoa mystisestä susipapistosta, ja suoraa toimintaa kannattava Leo luotsaa kolmikon hämärämiesten salaisille kaivauksille vuoristoon. Nuorten uteliaisuus johdattaa lopulta vuosituhansia vanhan salaisuuden jäljille. Kirja sisältää runsaasti faktatietoa historiasta ja argeologiasta sillä tekijänimimerkin takana ovat historiantutkija Mika Rissanen ja latinanopettaja Juha Tahvanainen.

(Anu/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Uusi vetävä jännäri vie antiikin raunioille! Kaius, Leo ja Silva setvivät antiikin Rooman susipapiston mysteeriä.

Muuttuvatko legendat todeksi?

Vanhempiensa kansainvälisen työn perässä Italiaan kotiutuneet kaverukset Kaius ja Leo ovat jo tottuneet paikalliseen suurpiirteisyyteen. Poikien todistama tuore peltikolari on sinänsä harmiton, mutta pakettiauton lastina olevien laatikoiden oudot kirjainsymbolit herättävät tarkkasilmäisten teinien huomion.

Kaiuksen omatoiminen hakkerisisar Silva saa selville, että kirjainyhdistelmä IRPI viittaa paitsi arkeologisiin aarteisiin myös Apollo-jumalan muinaisiin palvelijoihin. Kirjastossa viihtyvä Kaius tonkii lisätietoa mystisestä susipapistosta, ja suoraa toimintaa kannattava Leo luotsaa kolmikon hämärämiesten kaivauksille vuoristoon. Nuorten uteliaisuus johdattaa lopulta vuosituhansia vanhan salaisuuden jäljille.

Rooman sudet -seikkailuromaani on vetävä, historiallista tietoa tarjoava jännäri antiikin raunioilta.

(WSOY)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

220

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä