Aatos ja Sofian sorsapuisto

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ei ole toista Sofiaa: kertomus syksystä ja muutoksesta. Palkittujen tekijöiden Aatoksesta ja Sofiasta kertovan koskettavan kuvakirjasarjan päätösosa.

Aatoksen syksyn odotukset ja tunnelmat muuttuvat, kun Sofia kertoo muutosta toiselle paikkakunnalle. Mutta sitä ennen he ehtivät vielä leikkiä häitä ja Aatos voi totutella uusiin ajatuksiinsa omassa tyynymajassaan. Sofian uusi koti on sorsapuiston ja musiikkitalon lähellä. Aatos pohtii, tuleeko musiikkia kuulevista sorsista erilaisia kuin isompien järvien sukulaislinnuista. Vaikka ystävysten tiet eroavat, yhteys säilyy. Sitä todistaa Sofian tallentama kaunis kesäinen muisto. Sen hän lähettää Aatokselle tässä ystävysten elämästä kertovan kirjasarjan neljännessä päätösosassa.

Pienten koululaisten rakkaus on yhtä voimakasta kuin isojenkin, mutta sitä on kuvattu vähän lastenkirjoissa. Riitta Jalonen saa lukijan muistot ja tunteet liikkeelle: millaista on kun ujostuttaa niin että jaloista tulee yhtäkkiä lyijynraskaat ja takin alla sykähtää ylimääräistä kun näkee toisen koulun pihalla.

(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

36

Kustantaja