Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Veden vanki

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Vedenväki voi joskus riistää ihmisiä maailmaansa myös väkisin, mutta nykyään sellainen on harvinaista väkienvälisten sopimusten ansiosta.

Liina käy tavallisen koulun lisäksi taikakoulua, jossa opetellaan leijutusta, yrttejä ja lentämistä. Liina tietää, että tavallisen, näkyvän, maailman lisäksi on olemassa vedenväki, jonka kanssa täytyy olla hyvissä väleissä.

Mutta nyt näyttää siltä, että väki on suuttunut ihmisille. Vedenpuhdistamon putket aukaistaan ja kemikaalirekka ajaa järveen. Järvi on vaarassa tuhoutua ja Liina ja muut taikakoulun oppilaan tietävät, että silloin vedessä asuva väkikin voi huonosti. Joku jopa väittää nähneensä näkin nousevan maalle.

Liina, Eetu ja Siri kiinnostuvat onnettomuuksista. Heidän mielestään kyse on muustakin kuin huonosta onnesta. On löydettävä yhteys väkeen vedessä ja sellainen ratkaisu, johon kaikki ovat tyytyväisiä.

Mutta kuinka vetehiset voi lepyttää? Mitä osuus tähän kaikkeen on Liinan pianonsoitonopettajalla, joka peittää kaikki peilit kodissaan?
Jännittävä fantasiakirja veden voimasta ja sen kansasta. Kirja on itsenäinen jatko-osa kirjalle Maan kätkemät. Fantasiakirja, jossa yhdistyy suomalaiskansalliset uskomukset ja nykyaika. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen!

(arjamaaria / Sivupiiri)

- - -

Liinalla on tylsää joululomalla, koska hänen paras kaverinsa Siri on Egyptissä lomamatkalla. Liina saa kuitenkin uuden ystävän tutustuessaan musikaaliseen Violaan. Ja musiikin pariin Liinakin joutuu vastentahtoisesti, kun äiti passittaa hänet pianotunneille. Koulun alkaessa vanhat kaverit palaavat lomailemasta, ja Liina ystävineen pääsee taas taikatuntien pariin oppimaan lisää veden väestä ja muista kiinnostavista asioista.

Samaan aikaan Kuunangan kaupunkia uhkaa ympäristökatastrofi, sillä läheiseltä paperitehtaalta on päässyt veteen myrkyllistä ainetta. Kun vielä kemikaaleja kuljettava rekka suistuu veteen, on selvästi jotakin hämärää tekeillä. Liina ystävineen sotkeutuu tapahtumiin mukaan, mutta he eivät arvaakaan, miten vaaralliseksi tilanne voi käydä. Ja mikä on Liinan piano-opettajan osuus tapahtumiin?

Veden vanki on kiehtova fantasiaromaani, joka jatkaa Maan kätkemät -kirjasta tutun Liinan ja hänen ystäviensä seikkailuja. Harry Potter -henkisessä tarinassa taikuus ja suomalaisen mytologian olennot ovat todellisia. Samalla kuitenkin kuvataan myös lasten tavallista elämää iloineen ja murheineen.

(Matti Järvinen/ Sanojen aika)

- - -

Kukaan ei voi vapautua veden pauloista yksin

Reippaalle kaverikolmikolle on töitä, sillä rauhallisessa Kuunangan pikkukaupungissa sattuu outoja asioita. Ensin järvi saastuu tuhotyön seurauksena, kun joku käy avaamassa paperitehtaan poistoputken. Pian sen jälkeen kemikaalirekka ajaa järveen. Ja jopa näkin uskotaan nousseen maalle.

Salainen ja vaiettu vedenväki on vaarassa. Tarvitaan loitsuvoimaa sekä Liinan, Eetun ja Sirin apua.

(Otava)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

239

Osana julkaisua

Ensimmäinen julkaisu

kyllä