Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

FC Tytsyt

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

FC Tytsyt on paras -ja kaunein!

Oonan ja Hennan jalkkispelit jatkuvat Futistyttö-sarjan kolmannessa osassa FC Tytsyt. Meno on yhtä vauhdikasta ja hupaisaa kuin aiemmissa kirjoissa Tulikärpäset ja Kasi kentälle! Omat pulmansa Oonan elämään tuo äidin uusi poikaystävä, jolle vanha äiti hymyilee kuin haljennut nakki. OMG! Kun poikaystävä - äidin oma Tepsukka - vielä paljastuu valmentaja Töppö Lehmustoksi, ovat hyvät neuvot kalliit. Onneksi ei-toivotun vieraan ilmestyessä voi mukavasti maustaa ruokapöytätunnelmaa vähemmän romanttiseksi ja edustavaksi muutamalla tymäkällä töräyksellä. Kylmän maidon vaikutuksista herkkävatsaiselle on joskus hyötyä!

Romantiikkaa löytyy 13-vuotiaan omastakin elämästä. Harmillista vain että Oonan innokas ihailija on rasittava pikkujäbä jonka kanssa ei TOD jaksa olla. Erään toisen kanssa seurustelua voi ajatella. Erikoista vain että poika haluaa pitää seukkaamisen kahdenkeskisenä salaisuutena. Hennankin elämässä tapahtuu uutta, ja salaperäisiä poikia tuntuu olevan liikkeellä useampia. Onneksi salaisuudet selviävät, sillä Oonan ja Hennan välinen ystävyys on superhomma!

Seukkaamisen, perheen, lemmikkien ja kavereiden lisäksi on tietenkin jalkapallo. Uusi joukkue ei ole kamalan taitava, mutta hauskaa tytöillä on. Pelireissut RÄMÄbussilla ovat parasta! Ja mitä enemmän yhdessä pelataan, sitä paremmin pelit sujuvat.

Kirja on hauska! Sitä voi lämpimästi suositella kaikille yli 10-vuotiaille, jotka pitävät jalkapallosta ja rennosta menosta.

(Merkku / Sivupiiri)

- - -

Kahdesta aiemmin ilmestyneestä futistyttö -sarjan kirjasta tuttu Oona kertoo jälleen arjestaan. Kuudes luokka alkaa olla lopuillaan ja kesäloma sekä syntymäpäivä häämöttävät. Jalkapalloa innokkaasti harrastava Oona pelaa nykyään Pallo-Poikien E-tytöissä, tosin nimi jatkuu tytöille sopivasti FC Tytsyt. Myös vanha kaveri Henna pelaa joukkueessa ja vahvistusta tulee myös vastustajajoukkueesta kun Tessa saa joukkuetovereistaan tarpeekseen. Vaikka Tytsyt onkin pelannut vasta vähän aikaa yhdessä ja paljon on vielä opittavaa, joukkue onnistuu kuitenkin aika ajoin ihan mukavasti peleissä.

Kesän aikana Oona kokee sydänsuruja yhdessä äidin kanssa, vaikka äidin kohdalla ei oikeastaan voida puhua sydänsuruista, sillä hänellä on jo miehistä kokemusta aiemminkin. Oonan kesään kuuluu lomailua maalla, pelaamista kansainvälisessä jalkapalloturnauksessa Kokkolassa, sekä matka Tallinnaan. Syksyllä alkaa seiskaluokka ja koulu vaihtuu mutta siitä ei huolta kanneta. Yllättäen Tytsyt pesevät pahimman kilpailijan jalkapallo-ottelussa ja sydän taitaa tehdä ylimääräisen lyönnin, kun Oona huomaa Petruksen katsomossa.

(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)

- - -

Oona ja Henna eivät voi unohtaa jalkapalloharrastustaan, vaikka Tulikärpäset-joukkue on historiaa ja JPK:n tytöillä on huono yhteishenki. He saavat vihiä perusteilla olevasta tyttöjoukkueesta ja menevät ensimmäisiin harkkoihin. Joukkue on kieltämättä tasoltaan surkea, mutta paremman puutteessa tytöt päättävät jatkaa. Toisaalla Oonaa koetellaan, kun äiti bongaa netistä miesystävän, joka sattuu olemaan kamala valmentaja Lehmusto! Ja niin kuin se ei riittäisi, on Oonalla itselläänkin pientä vipinää poikien kanssa - eikä sydänsuruiltakaan vältytä.

(Karisto)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

172

Kustantaja

Sarjamerkintä