Laitinen, Jussi

Kuvatiedoston lataaminen

Photograph information

© Tommi Anttonen

On sama kuin

Synnyinaika

Asuinpaikkakunta tai -paikkakunnat

Koulutus tai tutkinto

Tekijän käyttämä kieli

Kansallisuus

Maakunta-alue

Elämäkertatietoa

Jussi Laitinen on vapaa ympäristö- ja tiedetoimittaja ja filosofian maisteri. Hän kirjoittaa muun muassa Helsingin Sanomiin, Energia- ja Ympäristö-lehtiin ja Suomen Luontoon. Jussi Laitinen on palkittu Tutkivan journalismin yhdistyksen Lumilapio-palkinnolla ja Keskon Kestävän kehityksen tunnustuspalkinnolla. Laitinen asuu perheineen Petäjävedellä Keski-Suomessa.

(Into Kustannus)Jussi Laitinen on energiaan ja ilmastoon erikoistunut journalisti, tietokirjailija ja kouluttaja.

Laitinen (s. 1975) sai Pienestä suuresta energiakirjasta Suomen messusäätiön Ympäristön hyväksi -palkinnon. Laitiselle on myönnetty myös tutkivan journalismin Lumilapio ja Keskon Kestävän kehityksen tunnustuspalkinto.

Tutkivan journalismin Lumilapio myönnetään poikkeuksellisen ansiokkaalle journalistiselle työlle. Laitinen teki kesällä 2003 Helsingin Sanomiin parikymmentä juttua Vuosaaren tulevan satama-alueen myrkkylöydöstä ja sen seurauksista. Juttusarja alkoi, kun satama-alueen pohjamudasta löytyi suuria pitoisuuksia erittäin myrkyllistä tributyylitinaa. Laitisen jutun takia sataman ruoppaus keskeytyi viikoiksi. Laitisen juttusarja paljasti, miten viranomaiset olivat menetelleet piittaamattomasti ja jättäneet noudattamatta ympäristöluvan ehtoja.

Suomen Messusäätiön myöntämä Ympäristön hyväksi –palkinnon Laitinen ansaitsi kirjoittamastaan energiatehokkaaseen asumiseen keskittyvästä tietokirjasta, joka oli laatuaan ensimmäinen Suomessa. Myös Laitisen lehtikirjoituksilla katsottiin olleen suuri merkitys kuluttajien valistuksessa.

(Atena)

Kirjailijan tuotantoon liittyvää lisätietoa

Valomerkki Energiapula ja makean elämän loppu, Atena 2012
Pieni suuri energiakirja Opas energiatehokkaaseen asumiseen, Into Kustannus 2010
Linkit
Into Kustannus