Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Itä-Lontoon tyttö

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Juonitiivistelmä:
Pieni Carola asuu yhdessä juutalaisen kengänpaikkaajan Mattiaksen puodin yläkerrassa Itä-Lontoossa. Isoäiti viettää päivänsä juoden viinaa, jota Carola hänelle toimittaa. Mattias pyrkii parhaansa mukaan huolehtimaan tytöstä ja estämään häntä joutumasta huonoille teille. Hän opettaa Carolalle kymmenen käskyä ja laittaa hänet juutalaiseen kouluun.
Carolaa kuitenkin vetää katu puoleensa ja hän maistelee joskus myös viinaa. Kun isoäiti kuolee, Carola tapaa hautajaisissa kristityn papin, joka antaa hänelle uuden testamentin. Isoäiti jättää Carolalle pienen omaisuuden, ja pappi auttaa hänet kouluun. Mattias pelkää menettäneensä Carolan iäksi.
Carola lähtee Lontoosta Hazelmountiin opettajattareksi. Hazelmountin kartanossa asuvat Arnoldit, joiden Filip-pojan kanssa Carola on juuri kihlautumassa, kun tulee ilmi Carolan menneisyys. Selviää myös, että Carola tuntee murhasta syytetyn George Bassettin, Carola on itse ollut murhan todistaja. Avioliitto Filipin kanssa ei tule kysymykseen.
Carola palaa Lontooseen, hoitaa Mattiasta tämän kuolemaan saakka. Hän kouluttautuu sairaanhoitajaksi sisar Elisabethin johdolla. Samaan aikaan Arnoldit ovat joutuneet muuttamaan Hazelmountin kartanosta, kun sen omistaja kapteeni Bentley on häätänyt heidät pois. Filip matkustaa Amerikkaan etsimään perheelle uutta Hazelmountia. Sisar Carola päätyy Hazelmountin kartanoon hoitamaan loukkaantunutta kapteeni Bentleytä ja saa tämän muuttamaan mielensä. Arnoldit palaavat kartanoon ja Carola ja Filip saavat vihdoin toisensa.
(Lastenkirjallisuusinstituutti)

Henkilöt, toimijat

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

189

Kustantaja