Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Suvituuli ja Lepakot

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus


Suvituulin koulussa on tapahtunut ilkivaltaa, joka leviää muuallekin. Suvituuli ja tämän paras ystävä Lilli alkavat tutkia asiaa ja saavat kumppaneiksi Vertin ja Roopen. Onkohan Lepakoiksi kutsuttu ysiluokkalaisten jengi kaiken takana?

Suvituulin luokka harjoittelee näytelmää koulun kummipäivää varten. Koulupäiviin levottomuutta tuovat ilkiteot: milloin vessoja on sutattu, reppuja piiloteltu tai kenkiä heitelty ympäriinsä. Ketään ei ole saatu kiinni, joten aamuvälkkien viettäminen sisällä on peruttu ja opettajat ovat raivoissaan. Vertin isän ostamassa autiotalossa on käyty luvatta sotkemassa ja yllättäen kunnan mökillä tapahtuu tuhopoltto.

Salapoliisipuuhien rinnalla Suvituuli ehtii käymään leffassa Vertin kanssa. Vipinää elämään tuovat myös pikkusisarukset Siiri ja Sofia sekä lapinkoira Allison. Koululla järjestettävässä bänditapahtumassa Vertti yllättää ja yleisö riehaantuu. Kummipäivässä Vertin suosio on taattu.

Suvituuli ja Lepakot on itsenäinen jatko-osa viidesluokkalaisesta Suvituulista kertovaan Suvituuli ja Allison -kirjaan. Tämä on mukavaa luettavaa ja vakoilutouhut tekevät kirjan myös jännittäväksi.
(Stina / Sivupiiri)Allison-koira on jo vakiintunut viidesluokkalaisen Suvituulin perheeseen. On talvi ja koulussa Vertti soittaa kitaraa ja Suvituuli jännittää treffejä. Etenkin kun Lepakoiksi sanotut saman koulun tytöt nimittelevät häntä ja pohtivat ääneen hänen mahdollista poikakaveriaan. Koulua alkaa vaivata yhä enemmän jatkuva ilkivalta, se vie Allisonin katsomaan yläkoululaisia uudella tavalla. Koulussa tullaan näkemään poliiseja. Kaiken tapahtumisen keskellä eräs bändi herättää Suvituulin ja ystävien kiinnostuksen. Sen yhteys tuhopolttoon, nimittäin. Suvituuli ystävineen ratkoo vihjeitä, mutta malttaa pitää myös hauskaa.
(Sini Kiuas/ Sanojen aika)
Koulussa on tehty ilkivaltaa, ja näyttää siltä, että samat tekijät ovat asialla Vertin isän ostamassa autiotalossakin. Suvituuli ja Lilli ryhtyvät salapoliisipuuhiin ja saavat kumppaneiksi Vertin ja Roopen. He epäilevät tekijöiksi Lepakoiksi kutsuttua poikajengiä. Syyllinen selviää, kun talon pihalle pudonneelle hanskalle löytyy pari koulusta. Suvituulin kotona vauhdista pitävät huolta pikkusiskot ja Alli-koira. Vertti puolestaan yllättää kaikki ryhtymällä bändin kitaristiksi.

Suvituuli ja Lepakot on itsenäinen jatko-osa viidesluokkalaisesta Suvituulista kertovaan Suvituuli ja Allison -kirjaan. Todenmakuisen ja modernin tyttökirjan teemoja ovat ystävyys, ihastuminen ja perhe-elämän ilot ja surut.
(BTJ)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Alkukieli

Tekstinäyte

Jouduimme odottamaan Perttua parkkipaikalla kymmenisen minuuttia. Vili oli elokuvasta vielä tohkeissaan ja ylienerginen. Se juoksenteli levottomasti niin että saimme varoitella sitä autoista tämän tästä.
- Joko kuulitte, että kunnan rantasauna paloi Köyhäjärvellä eilen? minä kysyin Vertiltä ja Roopelta.
Pojat katsoivat minua tietämättöminä ja uteliaina.
- Poliisi epäilee tuhopolttoa, minä jatkoin. - Eikä siinä kaikki. Mä olin just eilen isän ja Allin kanssa siellä mökillä ja Lepakot, siis Raivo ja Ville, tulivat sinne mopoilla. Ne meni pilkille ja jäi sinne vielä kun me lähdettiin.
- Ohoh, Roope sanoi ja Vertti tuijotti minua mietteliäänä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

160

Sarjamerkintä