Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Ukonsaaren aarteet

Aikalaisarvio
Arvosteleva Kirjaluettelo oli Kouluhallituksen vuosina 1922-88 (vuosina 1908-21 alan järjestöjen) julkaisema lehti, joka sisälsi kirjastojen kirjanvalinnan tueksi tarkoitettuja lyhyitä arvosteluja uusista suomenkielisistä kirjoista. Sitä jaettiin Kirjastolehden liitteenä.
Teoksen kuvailutiedot
Ilmestynyt numerossa
1932
Teosarvio
Alkulauseessaan tekijä sanoo esittävänsä Etelä- ja Itä-Hämeen kansan »piilotapoja»; koko lailla uskallettua on hänen väitteensä, ettei »mikään tutkimuskaan ole luonut valoa Karjalan ja Savon rajalla elävien kaksinkertaisesti suljettujen hämäläisten elämään ja oloihin». Tämän jälkeen odottaisi tekijän huomattavalla tavalla paljastavanheimonsa salattua olemusta, mutta lukijalle tarjotaankin naiivi, romanttinen kertomus erään selvänäkijä-miehen vaikutuksesta kyläkuntaansa. Kun esitys kuitenkin perustuu melkoiseen kansanelämän tuntemukseen ja se tehostaa hyveellisen elämän tärkeyttä, soveltuu kirja varttuneemman nuorison käsiin.