Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Merirosvo Svarttis kummitusten kourissa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Neiti Hilja Hirmuinen käyttää kaikkia mahdollisia keinoja yrittäessään huiputtaa merirosvo Svarttiksen kultarahat itselleen.

(Mäkelä)

- - -

Neiti Hilja Hirmuinen on jo kaksi kertaa yrittänyt huiputtaa merirosvo Svarttiksen huolellisesti kätketyt kultarahat itselleen.

Hilja on käyttänyt myös naisellisia keinoja: värjäyttänyt silmäripsensä, ottanut permanentin ja hankkinut hempeän kukkamekon. Kaikki on ollut turhaa, sillä Svarttis vartioi aarteitaan tarkemmin kuin turvamiehet Amerikan presidenttiä.

Nyt Hilja Hirmuinen tekee entistä ovelamman suunnitelman päästäkseen käsiksi linnoitussaarelle piilotettuun pähkinäpuiseen arkkuun.

- - -

Neljätoista vaaleanvihreää kummitusta asustaa pienessä vinttikomerossa rauniolinnan korkeimman tornin huipussa. Tornin juurella vanhassa leipomotuvassa asustaa merirosvo Svarttis. Saarella asuu myös Svarttiksen paras ystävä Juuso Luutanen Miina-rouvansa kanssa. Huoleton merirosvoelämä takkuilee vähän väliä, kun Svarttiksen kulta-aarteet tuottavat huolia. Mihin ihmeeseen ne piilottaisi, kun niin monet hinkuvat niiden perään? Suurinta harmia aiheuttaa neiti Hilja Hirmuinen, joka on päättänyt saada käsiinsä merirosvon kulta-aarteen. Hän laatiikin huolellisen suunnitelman, pukeutuu kummitukseksi ja lähtee pelottelemaan merirosvo Svarttista. Hilja Hirmuinen onnistuu säikäyttämään merirosvon, mutta saako hän kulta-aarteen omakseen ja tuleeko hänestä lopulta Monimiljonääri Hilja Hirmuinen?

(Marjatta Yamamoto/ Sanojen aika)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kieli

Sarjamerkintä