Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kohtalon kummipoika

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus


Oudon majatalon karmivat omistajat kokevat elämänsä yllätyksen, kun Lontoosta tuleva kuningattaren henkivartija tahtoo viedä mukanaan kurjan apupojan, Tomin. Mikä nälkiintyneessä ja tuskin hengissä olevassa nuorukaisessa voi olla niin arvokasta?

Herrasmies ja pojankoltiainen pääsevät kuitenkin matkaan - tosin tappelun jälkeen - mutta seuraava vastoinkäyminen odottaa jo heitä läheisessä metsässä. Tunnettu murhaaja ja varas Gamaliel Ratsey on odottanut heitä, ja surmaa henkivartijan yhdellä laukauksella. Vain suunnattomalla tuurilla Tom pääsee pakenemaan. Paluuta entiseen ei ole, ja raskas matka kohti Lontoota alkaa.

Suurkaupunki on järkytys tottumattomalle nuorelle pojalle: tuhansittain ihmisiä, hevosia, likaa ja kurjuutta, loistoa ja rikkautta. Onneksi Tom tapaa ystävällisiäkin ihmisiä, jotka auttavat häntä eteenpäin. Selvittyään hädin tuskin kokonaisena huijareiden kynsistä, poika löytää työtä kiertävän näyttelijäseurueen sivuosan esittäjänä. Jokin porukassa tuntuu oudolta, mutta Tom on liian peloissaan uskaltaakseen kaivella asiaa kovin paljon syvemmältä.

Ensi-ilta lähestyy, ja samalla pahaenteinen tunne kasvaa…

Alex Rider -sarjastaan tutun kirjailijan romaani hiukan nuoremmille lukijoille. Kirjassa on paljon todellista historiallista taustatietoa ja henkilöitä. Jännitystä riittää, vaikka jotkut kuvailut tuntuvatkin hiukan pitkiltä.
(Reetta Saine / Sivupiiri)12-vuotias Tom, Thomas Falconer, toimii isäntäväkensä apuna Porsaanpään majatalossa. On vuosi 1593. Kuningatar Elizabeth I on saanut taikuriltaan tiedon, että hänen jo kuolleella, aviottomana syntyneellä pojallaan Robertilla on poika, Tom. Kukaan ei saa tietää kuningattaren salaisuutta, mutta hän haetuttaa pojan luokseen. Monien seikkailujen jälkeen Tom kohtaa isoäitinsä, mutta mieluummin kuin kuninkaaksi hän haluaa näyttelijäksi Shakespearen oppiin.
(Lastenkirjainstituutti)
Velmu ja vauhdikas nuorten historiallinen seikkailuromaani!

Tom Falconerin elämä saa huiman käänteen, kun hän lähtee maaseudun kurjasta majatalosta Lontooseen. Suurkaupunki on orpopojalle arvaamaton paikka, ja ilman pojanvaatteissa liikkuvan ronskin Moll Cutpursen apua Tom olisi hukassa. Kun Tom sitten pääsee mukaan näyttelijäseurueeseen, joka esittää Paholaisen poika -nimisen näytelmän itselleen kuningatar Elisabeth I:lle, poika on onnensa kukkuloilla. Mutta esityksen ollessa käynnissä Tomille kirkastuu, että kaikessa on jotakin mätää – ja että kuningattaren henki on itse asiassa hänen käsissään!

Anthony Horowitz on kiitetty lasten- ja nuortenkirjojen tekijä, jonka teoksia on käännetty useille kielille ja joka on voittanut useita arvostettuja nuortenkirjapalkintoja.
(Karisto)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

167

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

175

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä