Päällystakki

Tyyppi

sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Venäläinen klassikkoteos saa uuden elämän sarjakuvana.

Nikolai Gogolin Päällystakki on riipaiseva kertomus häviäjien ja altavastaajien maailmasta. 1800-luvun loistosta ja kurjuudesta. Kivi Larmolan monitasoinen ja huikaisevan kaunis sarjakuvasovitus puhaltaa vanhaan klassikkoon uutta elämää.

Voidaan sanoa, että Nikolai Gogolin 1842 kirjoittama Päällystakki on novelli, josta venäläinen kaunokirjallisuus sai muotonsa. Se on myös kirjailijan rakkaudentunnustus kotikaupungilleen Pietarille, joka on joutunut ahnaiden byrokraattien ja piittaamattomien poliitikkojen kynsiin.

Larmolan tulkinta ei ole sisäluentaa, vaan tarina herää henkiin yhtä uutena ja tuoreena kuin kirjoittamishetkellään. Moni asia on muuttunut, mutta Päällystakki on yhä ajankohtainen. Tänäänkin valta huumaa byrokraatit eikä pienituloisilla ole enempää rahaa vaikka talous kuinka vaihtelisi.

Vuonna 1991 Puupää-hatulla palkittu Kivi Larmola palaa kahdeksannessa albumissaan sarjakuvan pariin kypsempänä ja ilmaisuvoimaisempana kuin koskaan. Päällystakki on monitasoinen, inhimillinen ja huikaisevan kaunis kertomus häviäjien ja altavastaajien maailmasta, 1800-luvun loistosta ja kurjuudesta. Lyhennetty versio teoksesta ilmestyi Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä syksystä 2009 kevättalveen 2010.

(Like.fi)

Aiheet ja teemat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

63

Kustantaja

Kieli

Muu tekijä