Meidän perhe

Tyyppi

tietokirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Lähde Annin kanssa etsimään mummin karannutta koiraa. Etsintäretkellä tutustut monenlaisiin perheisiin, joista jokaisessa on jotain ainutlaatuista ja erityistä, mutta myös jotain tuttua ja tavallista. Kirjassa oikeat perheet avaavat kotinsa oven ja kutsuvat lukijan kylään. Kukin vierailu osoittaa, että nykymaailmassa perheiden kirjo on suuri. Kaikkia perheitä yhdistää kuitenkin arjen jakaminen, välittäminen ja rakastaminen. Kirja tukee ja vahvistaa lapsen perheidentiteettiä, jolloin lapsen oma identiteetti ja itsetuntemus vahvistuvat. Lapsi oppii lisäksi arvostamaan ja hyväksymään erilaisuutta.

Vanhemmille ja kasvatusalan ammattilaisille Meidän perhe tarjoaa onnistuneen katsauksen perheiden moninaistumiseen. Kirjassa esitellään vauva-, monilapsinen, kolmos-, yhden vanhemman perhe sekä ero-, vammais-, vastaanotto-, sijoituslapsi, adoptio-, romani-, sateenkaari-, maahanmuuttaja-, pakolais- ja kahden kulttuurin perhe.

Martti Lintusen oivaltavat ja visuaalista mielihyvää tuottavat valokuvat onnistuvat vangitsemaan kunkin perheen sydämeen käyvän lämpimän tunnelman. Katri Vuorinen on työskennellyt päiväkodeissa, perhekerhoissa, varhaisnuorten ja nuorten parissa sekä lastensuojelussa päivystyskriisiperheenä. Tiina Eskola on kustannustoimittanut lasten- ja nuortenkirjoja yli 30 vuotta. Hän on myös itse kirjoittanut lasten- ja nuortenkirjoja. Valokuvaaja, kirjailija ja toimittaja Martti Lintusen neljä vuosikymmentä kestäneeseen uraan mahtuu lastenkirjoja, kuva- ja tietoteoksia, lehtikuvia, opetustyötä ja näyttelyjä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

52

Kustantaja

Kieli