Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Jäämaan huuto

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus


Jäämaan 13-vuotias prinsessa Thirrin valmistautuu rauhassa valtakunnan hallitsijan rooliin: lintsaa tylsiltä oppitunneilta, livahtaa sotilaiden kanssa taisteluharjoituksiin ja viettää aikaa römeä-äänisen isänsä - kuningas Punaraudan - kanssa.

Eräänä päivänä metsässä ihmissusi käy Thirrinin kimppuun, joka on vähällä saada surmansa ikivanhan vihollisen kynsissä. Jostain syystä ihmissusi ei kuitenkaan raatele Thirriniä; päinvastoin, sillä on viesti ihmisille. Pohjoisen vanhojen viholliskansojen on yhdistettävä voimansa hirveää etelästä tulevaa mahtia vastaan. Scipio Bellorumin mittaamattoman suuret joukot ovat tulossa, eivätkä ne jätä ketään vapaiksi. Kuolema, sota ja orjuus ovat uuden maailman kolme voimaa.

Kuningas Punaparta laittautuu toivottomalle sotaretkelle ostaakseen aikaa tyttärelleen, jonka on yhdistettävä Haamujen maan, Jäämaan ja pohjoisen jäälakeuksien oudot kansat vastaiskuun. Vampyyrikuninkaalliset on saatava Veripalatsistaan liikkeelle, ihmissudet kerättävä kokoon, valkoiset noidat etsittävä ja saatava auttamaan yhdistyneitä joukkoja.

Koskaan kukaan ei ole onnistunut tehtävässä, ja nyt johdossa on nuori tyttö apunaan ainoastaan vanha opettajansa ja kokematon Noitapoika Oskan.

Hill kirjoittaa sujuvaa perusfantasiaa, joka kiidättää lukijan sivulta toiselle. Taistelukohtaukset ovat verisiä ja niitä on paljon, vihollisen julmuus tehdään totisesti selväksi. Ystävyys ja orastava rakkaus saavat myös paljon tilaa, ja niistä löytyy kirjan humanistisempi puoli. Hiukan eddingsmäistä ennalta arvattavuutta ja liioittelua ainakin pinnalta katsottuna naisystävällisemmässä paketissa.

Jäämaan tarinoista on ilmestynyt jo toinen osa englanniksi, mikä käännettäneen suhteellisen nopeasti.
(Reetta Saine / Sivupiiri)Eteläisen Polypontuksen voittamattomaksi huhuttu sotapäällikkö Scipio Bellorum marssii armeijoineen kohti pohjoista. Jäämaa, mahtavien naapuriensa puristuksessa sinnittelevä pieni kuningaskunta, etsii liittolaisia jopa entisistä verivihollisistaan. Väistämättömään sotaan valmistautuva kuningas Punarauta määrää 14-vuotiaan tyttärensä Thirrinin järjestämään pääkaupungin asukkaiden evakuoinnin etäiseen Hypolitanian provinssiin. Neuvonantajakseen Thirrin nimittää omapäisen noidanpojan Oskanin, jonka äidiltä perityt taidot ovat pian tarpeen.

Kun kuningas Punarauta kaatuu hurjassa taistelussa, Thirrin ottaa hennoille harteilleen vastuun kansansa tulevaisuudesta. Ankaran talven ahdistamat armeijakunnat ryhmittyvät uuteen sotaan rintamalinjojen molemmin puolin. Vaikka ihmissudet ovat jo vannoneet Jäämaalle ikuista uskollisuuttaan, on ”Pohjolan Villikissan” vielä taivuteltava Veripalatsin vampyyrikuninkaalliset ja ylväät jättiläislumileopardit puolelleen!

Englantilaisen Stuart Hillin esikoisromaani Jäämaan huuto on valloittava fantasiaseikkailu saagojen ja sivistyksen yhteentörmäyksestä; vaikuttava kertomus ystävyydestä, kasvusta ja horjumattomasta uskollisuudesta.

(WSOY)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

463

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

464

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä