Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Rakastaa, ei rakasta

Tyyppi
novellikokoelmat
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Kaugunnaq toivoo, että Amaunnalik katsoisi häntä. Muutaman minuutin kuluttua musiikki taukoaa, nuoret lopettavat tanssimisen, ja useimmat käväisevät ulkona haukkaamassa raitista ilmaa. Myös Amaunnalik lähtee ulos jäähdyttelemään. Silloin Kaugunnaq kiiruhtaa hänen peräänsä.
- Hainang! Kaugunnaq tervehtii Amaunnalikia ystävällisesti.
- Ai, inugguarunai, sinäkin olet täällä, Amaunnalik sanoo muka yllättyneenä.

Grönlantilaisen Magssannguaq Qujaukitsoqin Unohtumaton kesä kertoo ensirakkaudesta, sen huumaavasta, pyörryttävästä voimasta, ilosta ja kaipauksesta.

Nuorten rakkaudesta ja tunteista kertovat myös muut tämän pohjoismaisen kokoelman novellit. Kirjassa on 18 novellia eri kirjailijoilta: Islannista, Grönlannista, Norjasta, Ruotsista, Tanskasta, Suomesta, Fär-saarilta, Saamenmaasta. Suomesta mukana on Sari Peltoniemen Arpi ja miekka ja Kari Levolan Kuusiaita.

Kokoelma ilmestyy samaan aikaan kaikissa Pohjoismaissa ja yhteensä kahdeksalla kielellä. Kirjan julkistustilaisuus on Göteborgin kirjamessuilla syksyllä 2010.

(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
pohjoismaisia novelleja nuorille
Ilmestymisaika
Sivumäärä
247
Kääntäjä