Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tyttö ikkunassa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Anna on yksinäinen tyttö, joka aikuisten mielestä ei vaivaudu edes yrittämään. Siksi hänet lähetetään Lontoosta maalle. Ystävyys salaperäisen Marnien kanssa kääntää Annan elämässä aivan uuden lehden.
Anna asuu rouva Prestonin ja hänen miehensä kodissa Lontoossa. Anna kutsuu rouva Prestonia tädiksi. Omasta taustastaan hän tietää hyvin vähän. Hänellä on vain katkera muisto siitä, kuinka ensin äiti ja sitten isoäiti hylkäsi hänet lapsena. Anna kokee, että kaikki muut ihmiset ovat jonkinlaisen yheisen taikapiirin sisällä. Anna yksin on sen ulkopuolella. Salaa Anna tietää myös, että sosiaalihuolto maksaa Prestoneille hänen hoitamisestaan. Eihän sellainen voi olla oikeaa rakkautta? Anna on sulkeutunut, hiljainen ja suorastaan tyly. Hän ei näytä edes haluavan ystäviä, eivätkä aikuiset tiedä mitä hänen kanssaan pitäisi tehdä. Hänet päätetään lähettää maalle, pieneen merenrantakylään Norfolkiin.
Englantilaisen Joan G. Robinsonin romaani When Marnie was there vuodelta 1967 ilmestyi suomeksi vuonna 1970 nimellä Tyttö ikkunassa.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Alanimeke

tyttö ikkunassa

Ilmestymisaika

Sivumäärä

302

Lisätietoja

Ensimmäinen suomenkielinen painos ilmestyi nimellä Tyttö ikkunassa.

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

185

Kääntäjä