Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Taikatalvi

Videot
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Tove Janssonin Taikatalvi vie lukijansa seikkailuihin Muumilaakson talveen. Muumit ovat kautta aikojen nukkuneet talviunta. Yhtenä talvena Muumipeikko kuitenkin herää hiljaisessa, nukkuvassa muumitalossa. Muumipeikko aloittaa tutustumisen lumeen, kylmyyteen ja talven ihmeisiin.

Kirjassa tulee erinomaisesti esiin erilaisten henkilöiden suhtautuminen uuteen, outoon ja ennenkokemattomaan. Muumipeikko taistelee yhtäällä pelon ja epäluulon ja toisaalla uteliaisuuden ja uusien, avartavien ajatusten kanssa. Muumipeikko käy sisäistä keskustelua erityisesti äitinsä kanssa, joka nukkuu tyytyväisenä lämpöisessä talossaan - tietämättömänä Muumipeikon seikkailuista. Suuri pakkanen, jäätynyt meri ja monet muut asiat mietityttävät muumia halki talven.

Mielestäni kirjan sanoma tulee esille kirjan viimeisissä lauseissa. Ympyrä ikään kuin sulkeutuu - koko tuntematon talvi vaihtuu kevääksi ja elämä jatkuu taas kuten ennenkin. Muumipeikko on kuitenkin talven tutkimusmatkallaan löytänyt uusia asioita, paitsi ajatuksistaan, myös Muumilaaksosta.

Kirja sopii paitsi muumien ystävälle, myös sellaiselle, jota talvi viehättää. Kirjan avulla voi yhä uudelleen lumoutua talven ihmeistä. Muumilaakson henkilöhahmot ovat ihmeen aitoja ja herttaisia.

(Lukuilo/Okariino)

- - -

Muumipeikko herää kesken talviunien eikä saa enää unta. Ulkona hän tapaa uimahuoneessa asuvan Tuu-tikin, joka auttaa Muumipeikkoa sopeutumaan talveen.
Taikatalvi kertoo myös Pikku-Myystä, joka myös herää kesken talviunien.
Kirjassa he kolme törmäävät moniin uusiin asioihin ja henkilöihin, kuten hiihtämiseen, luistelemiseen, jäärouvaan sekä puutarhamansikkahilloa rakastavaan Hemuliin.

(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)

- - -

Rakastetut muumiklassikot kauniissa uudistetussa sarja-asussa.

Muumipeikko herää talviuniltaan ja joutuu keskelle uutta ja salaperäistä vuodenaikaa.

Kautta aikojen muumit ovat nukkuneet yli talven, marraskuusta kevääseen. Mutta eräänä talvena tapahtuu sellaista, mitä ei ole nähty eikä kuultu sitten päivän, jolloin ensimmäinen muumi vaipui talviuneen. Muumipeikko herää eikä saa enää unta!

Yritettyään turhaan herättää äitiään hän kiipeää katolle ja luisuu ulos valkeaan, kylmään ja hiljaiseen maailmaan. Siitä alkaa hänen taikatalvensa - tuntematon vuodenaika täynnä vaaroja ja salamyhkäisiä olioita. Mutta talvi saa myös Muumipeikossa heräämään uudenlaista itsenäisyyttä ja rohkeutta.

(WSOY, 2018)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tapahtuma-aika
Alkukieli
Tekstinäyte
Taivas oli melkein musta, mutta lumi oli kuutamossa kirkkaan sinistä.
Meri nukkui jään alla, ja mullassa juurien välissä kuorsaavat pienet mönkiäiset uneksivat keväästä. Mutta siihen oli vielä melkoinen matka, sillä talvi ei ollut pitemmällä kuin vähän ohi uuden vuoden.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
121
Kustantaja
Ilmestymisaika
Sivumäärä
131
Kustantaja
Kääntäjä
Sarjamerkintä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
133
Kustantaja
Kääntäjä
Lisätietoja
Suomenkielisen laitoksen ensimmäinen painos ilmestyi 1957.
Suomennoksen tarkistus WSOY 2018.
Sarjamerkintä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
145
Kustantaja
Kieli
Videot
Elävän arkiston upotuskoodi