Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Siljan syksy

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Siljan ihana bändikesä on pelkkä kaihoisa muisto, kun syksy tulee ja koulu alkaa. Vapaan kesän jälkeen koulun aloittamisen tekee vieläkin vastenmielisemmäksi uusi ankara rehtori, Jorma Teräs, joka on varustanut Pohjanpään koulun valvontakameroilla ja vartijoilla. Yläkoulu kokeilukouluna kasvattaa oppilaita kurilla ja järjestyksellä, jossa musiikki, kuvataide sekä tanssin ja luovan kirjoittamisen kurssit joutuvat tekemään tilaa koville oppiaineille, teknologian innovaatioille ja kauppatieteelle.

Anette tuo bändiharjoituksiin Kalmanlehtoon näsäviisaan Nitan, vaikka on sovittu, että ulkopuolisilla ei ole mitään asiaa harjoituksiin. Nita ja anarkistinen Veriryhmä ovat ottamassa etusijan Anetten elämässä. Poikaystävää Johannesta kiinnostavat vain omat runot niin että Siljalle jää pelkkä kotikriitikon paikka. Rakkaus on vaikea laji ja tulevat bändien SM-kisatkin tuntuvat pelkältä suorittamiselta. Koulussa pitää pärjätä, ja soittaminenkin muuttuu helposti kilpailuksi, jossa omaperäisyys pitää uhrata muoviselle tusinasoundille, jos haluaa menestyä.

Elämä on monimutkaista mutta ysiluokkalainen Silja ei anna periksi, vaan taistelee inhimillisemmän koulun puolesta ja opettelee ymmärtämään itseään ja toisia ihmissuhdekiemuroissa. Onneksi on koti ja naapurin rempseä täti Irene minipossuineen. Onneksi on musiikki, joka soi keskellä arkeakin Siljan mielessä. Kivan luokanvalvojan Virpi-Vilman taustamusiikkina on kansanlaulu Sinisiä punasia ruusunkukkia. Kirjan jokainen luku alkaa musiikkikappaleella ja siihen kirjoitetulla musiikkivideolla. Kirja haastaa myös lukijan musiikkivideon käsikirjoittajaksi. Jos lainaa kirjan kirjastosta, kannattaa lainata samalla siinä soiva musiikki!

Siljan syksy on jatkoa kirjalle Siljan laulu, joka voitti Tiina 2006 -kirjoituskilpailun.

(Seija Shemeikka/ Sanojen aika)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kustantaja

Sarjamerkintä