Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Runojen runot

Tyyppi
kokoomateokset
runokokoelmat
kuvaus
"Uskalluksen nyt käsillä olevan kokoomateoksen synnyttelyyn on antanut oma työmme radiossa runoutta välittävien yleisöohjelmien parissa. Tähän kirjaan olemme halunneet solmia rikkaaksi, monensävyiseksi kimpuksi sananmukaisesti runojen runot: ne rakastetuimmat, suosituimmat, runoista kalleimmat ja armaimmat. Ne suomalainen runonystävä haluaa pitää käsillä, ja niiden pariin hän yhä uudelleen haluaa palata, ja palaa.

Runot ryhmittyvät kuudeksi osastoksi, jotka on otsikoitu: Mi ompi soma maa?, Mun kultani kohtaan siellä, Ihminen kuiskasi: kiitos, Jumala on kaikkialla, Haikeus minun haluni, Huomiseen ja huomisen yli. Nämä aihepiirit - kotimaa, rakkaus, ihmiselämän mitta, jumaluus, kaipaus, tulevaisuudenusko - ovat sitä kaikupohjaa, jolta runo vastaanottajaansa koskettaa, kun hän kuulostelee kaikille ihmisille yhteisiä tai omia henkilökohtaisia arvojaan.

Hyvä lukija, runojen runot kutsuvat sinut lyyriselle matkalle satayksi kertaa, ja useamminkin. Monesti maisemat ovat tuttuja, mutta pysähdyspaikalla saattaa odottaa yllätys.

Eläköön runo!"

- Satu Marttila, Juha Virkkunen

(Takakansiteksti)
Aiheet ja teemat
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
Satayksi kauneinta
Ilmestymisaika
Sivumäärä
211
Kieli