Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kaveria ei jätetä, pikku nalle

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Mainiota iltalukemista pikkuväelle, suvaitsevaisuuskasvatusta parhaimmillaan!
Roopen lelukaarti karttuu, kun Laamasen mummon muuttorojuista löytyy viisi nukkavierua nallea. Erikoisin on silmätön pikkupanda, joka ei puhua pukahda. Roopen huoneen entiset asukit Rautaropootti, Pilottinalle, Nallukka ja Pikkis saavat luvan totuttautua kummallisiin tulokkaisiin. Mutkien kautta eripuraiselle lelujoukolle selviää, että maailmaan mahtuu monenvärisiä nalleja. Ja että erilaisuus on kullanarvoista.
(Otava)
Roopen naapurin mummo muuttaa palvelukotiin ja jättää Roopelle korillisen nalleja. Ne ovat vanhoja ja kaipaavat hoitoa. Ensimmäiseksi äiti kiikuttaa nallet pesukoneeseen. Yksi niistä on silmätön, toinen menettää pesukoneessa helisevän äänensä, vihreä ja punainen nalle kiistelevät sitä, kumman väri on parempi.
Roope päättää viedä nallet korjattavaksi omalle mummolleen ja siitä retkestä tuleekin oikea seikkailu, jossa on mukana paljon muitakin kuin nalleja.

Roope nalleineen törmää moottoripyöräilevään mummoon ja tämän siskoon, joka kerää nalleja, ihan kaikenlaisia, kaikenkokoisia ja kaikenvärisiä. Roope joutuu olemaan tarkkana, ettei mummo kerää hyllyynsä myös hänen nallejaan.

Mutta kuinkahan Roope onnistuu retkellään, saako pikkupanda silmät, punainen nalle uudet täytteet ja ehtiikö joku öljytä Rautaropooton, ennen kuin se ruostuu ihan pilalle?

- Marjatta Yamamoto/ Sanojen aika
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

118