Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ella ja Yön ritarit

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ella on edelleen toisella luokalla, kun hän kavereineen huomaa, että Patea vaivaa jokin. Kaverukset pitävät hätäkokouksen ja kun eivät keksi mitään järkevää selitystä Paten omituiseen käytökseen, he päättävät kysyä asiaa Patelta itseltään. ”Minut potkittiin pois joukkueesta, Pate vastasi. – Se vähän vaivaa.”

Että Patea ei kelpuuteta joukkueeseen, sitä ei kukaan voi antaa anteeksi! Ellan iskujoukko on pian valmis ja he perustavat jääkiekkojoukkueen, Yön ritarit. Valmentajan ja sponsoreiden etsiminen vie aikaa, mutta kaikki järjestyy silkalla periksiantamattomuudella. Perheen ja työn uuvuttama opettaja innostuu valmentajan rooliin ja isät ja äidit ovat varmimpia sponsoreita.

Pian Yön ritarit jättävät haasteen Paten hylänneelle valmentajalle, josta myös opettajalla on kirveleviä muistoja. Suuressa kohtaamisessa näyttelevät merkittävää osaa Piiskatykki, opettajan taianomainen lapsuuden jääkiekkomaila ja legendaarinen jääkiekkosankari Otso Honkanen. Kun Yön ritarit ovat valmiita kohtaamaan Teräsniskat, on pallolajikin jo ehtinyt vaihtumaan, mutta sillä ei ole mitään väliä. Tärkeintä on, että taistellaan yhdessä, eikä anneta periksi!

(Marjatta Yamamoto/Sanojen aika)

- - -

Minä olen Ella. Olen yhä toisella luokalla, vaikka on jo tammikuu. Meillä on mukava luokka ja mukava opettaja. Tai oli, sillä Patessa on jotain outoa.

Patea vaivaa joku, arvelin minä.
Mutta mikä? kysyi Tiina.
Entä jos hänelläkin on koliikki? Hanna ehdotti. Se tarkoittaa ilmavaivoja.
Entä jos Paten isällä on koliikki? Tuukka ehdotti kohtalokkaalla äänellä.

Me kauhistuimme. Tuukka saattoi tietysti olla oikeassa. Ehkä Pate tosiaan oli uupunut sen vuoksi, että hänen isänsä paukutteli ja haisi kaiket yöt.

Sarjan viidennessätoista kirjassa Ella ja kaverit perustavat jääkiekkojoukkueen, hankkivat sponsorin, käyvät pelaajamarkkinoilla ja takovat uudelleen opettajansa legendaarisen jääkiekkomailan: Piiskatykin.

Riemukas Ella-sarja on ilahduttanut kaikenikäisiä lukijoita jo vuodesta 1995! Kirjat ovat Suomen lisäksi suosittuja monessa muussakin maassa.

Hartaasti odotetussa uudessa Ella-kirjassa riittää vauhtia ja urheilun huumaa.

(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

160

Kustantaja

Sarjamerkintä