Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Karmivat keittolan tädit

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Entä, jos koulun ruokalassa ei saisikaan enää tavallista ruokaa?! Mitä, jos tarjolla olisikin vain putkiloista puristettavaa liejumaista, pahanmakuista mönjää?!

Viherkentän alakoulussa asiat todellakin ovat näin huonosti. Rehtori on erottanut iloisen ja mukavan keittäjän ja hänen apulaisensa, jotka hemmottelivat oppilaita tekemällä heille suussasulavan herkullisia aterioita. He myös leipoivat usein meheviä torttuja ja makeita suklaakakkuja sekä loihtivat kaikenkukkuraksi vielä maukkaita jälkiruokiakin.

Mutta sitten yllättäen rehtori pestaakin herkkujen leipojien sijaan ruokalaan kaksi tiukkailmeistä, ilkeäluontoista, laihaa tätiä ultramodernin, huippunykyaikaisen tarjoilukärryn kera! Pahantuuliset tädit tarjoavat oppilaille vain putkiloihin pakattuja kamalan makuisia, erivärisiä mössöjä. Kaikkein karmivinta asiassa on se, että rehtorilla on vakaa aikomus saada oppilaiden vanhemmat puolelleen vanhempainillassa, jotta järjestelystä tulisi pysyvä!

Oppilaat ovat kauhuissaan. He miettivät kuumeisesti, miten välttyä mönjän syönniltä ja saada entinen keittäjä takaisin.

Onnistuvatko he? Saadaanko edelliset keittäjät takaisin ruokalan tiskin taakse? Vai päätyvätkö oppilaat syömään liejumössöä ikuisiksi kouluajoiksi?
(Susu/Okariino)
Lapset ovat tyytyväisiä Pullaan, joka on ruokkinut jo monta sukupolvea Viherkentän koulun oppilaita tirisevillä makkaroilla ja herkullisilla kirsikkatortuilla. Rehtori tahtoo säästösyistä Pullan tilalle uuden ruokailujärjestelmän. Tehokas ja terveellinen tarjoilu muuttuu vanhempien illassa aikamoiseksi kaaokseksi. Mahtoiko joku sormeilla keittolan koneita?
(Mäkelä)

Aiheet ja teemat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

57

Kieli

Kääntäjä

Kuvittaja

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä