Hirviökäsikirja

Tyyppi

tietokirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Hirviökäsikirja on mitä hyödyllisin opus hirviömaailman ihmeellisyyksiin tutustuttaessa. Seitsemään erilaisia hirviölajeja esittelevään osaan jakautunut teos paljastaa olennaista tietoa olioista, esimerkiksi ulkonäkökuvauksia, asuinpaikka- ja vaarallisuusasteita sekä mahdollisia kumppaneita. Lisäksi kerrotaan pieniä tarinoita eri hirviöiden tavoista ja historiasta.

Käsikirja esittelee satakunta hirviötä aina antiikin Kreikan Ekhidnasta ja Tyfonista jetiin ja vampyyreihin asti. Mukana on hirmulintuja, hevosolioita, meri- ja järvihirviöitä, käärmeitä, lohikäärmeitä, jättiläisiä, puoli-ihmisiä, pahoja henkiä ja epäkuolleita. Olioiden merkitykseen nykykulttuuriin, esimerkiksi elokuviin, kirjoihin, peleihin ja sarjakuviin, viitataan myös. Hurjaan hirviöluetteloon tutustuessa onkin hyvä pitää mielessä kirjoittajan vakuutus: ”Yhteistä kaikille hirviöille on se, että niitä ei ole olemassa. Niihin on silti aina uskottu lujasti, sillä hirviöiden pelottavuus vetoaa ihmisiin ja pitävät tarinat elävinä.” (S. 9.)

Mervi Koski kirjoittaa hirviöistä asiantuntevasti ja hauskasti. Laura Valojärven upean ilmeikkäät kuvat täydentävät kokonaisuutta. Hirviökäsikirja on todellinen aarteisto kaikille oudoista otuksista, hirviöistä ja kansantaruista kiinnostuneille. Mukana on lisäksi laaja lähdeluettelo kirja-, lehti- ja verkkolähteineen.

- Tuija Lassila/ Sanojen aika

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kustantaja

Kieli