Ihan sopiva maailma

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Vähky on tottunut mittailemaan maailmaa: niin hän saa kaiken järjestykseen. Mutta mikä se sellainen maailma on, jota kaiken aikaa pitää mittailla? Vähky oppii, että puu on puu ja pilvet pilviä ilman, että hän tietää niiden määrän. Maailma on kaunis ja sopiva kaikille sellaisena, kuin mitä se on.

Mari Mörön kirjoittama, ajatuksia herättävä tarina siitä, että kaikkea ei voi arvottaa mittaamalla. Marjo Nygårdin hehkuvat, huumorin siivittämät kuvat tekevät Vähkyn maailmasta erittäin mielenkiintoisen katseltavan.
(Lasten keskus)
Vähky on veikeä pikkumies, joka tykkää mitata ja laskea kaikenlaista kuten unien höyheniä ja lampaita, puiden lehtiä, askeleita postilaatikolle, kirjeiden kirjaimia jne.

Eräänä päivänä Vähky saa hirvittävän päänsäryn ja hänen on mentävä lääkäriin. Lääkäri poistaa Vähkyn päästä ämpäritolkulla numeroita ja kieltää ehdottomasti kaikki lasku- ja mittautoimet.

Maailma on ihan sopiva paikka ilman mittanauhoja! Kaikesta mukavasta saa luvalla nauttia - kuten vaikkapa naapurin syntymäpäivistä. Ja kaikkea riittää ihan sopivasti - kuten vaikkapa teetä ja herkullisia voileipiä.
(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

28

Kustantaja