Tulppo, Leila

Synnyinaika

Synnyinpaikka

Asuinpaikkakunta tai -paikkakunnat

Tekijän käyttämä kieli

Kansallisuus

Maakunta-alue

Teokset

Tyyppi

runokokoelmat

Kirjailijan omat sanat

Olin viidentoista, kun tuli lähtö evakkoon. Se oli kova kokemus, joka purkaantui runona. Elämäni varrella niitä kertyi pöytälaatikkoon, ystäviksi. Kun sitten rohkenin niitä lausumaan, kysyttiin, onko niitä painettuna. Huomasin, että yhteistähän se on tämä ihmisen ilo ja itku. Ystävät rohkaisivat julkaisemaan. Runojeni aiheita ovat ilo, suru, yksinäisyys ja toivo. Runoja ja matkakertomuksia on julkaistu myös lehdissä: Maaseudun Tulevaisuus (MTK), Nautakarja (Suomen kotieläinjalostusyhdistys), Sana (Kansan Raamattuseura), Pääsky (Rovaniemen seurakunta). Haastattatteluja ja runoja radiossa ja televisiossa, kirkoissa ym.

Elämäkertatietoa

Leila Tulppo, s. 04.11.1928 Rovaniemen maalaiskunta. Nykyinen asuinpaikka: Rovaniemi, Vikajärvi. Koulutus: kansakoulu, kirjeopisto. Ammatit: emäntä, kirjastovirkailija, eläkkeellä. Leila Tulpon runoja ja matkakertomuksia on julkaistu myös lehdissä: Maaseudun Tulevaisuus (MTK), Nautakarja (Suomen kotieläinjalostusyhdistys), Sana (Kansan Raamattuseura), Pääsky (Rovaniemen seurakunta). Haastattatteluja ja runoja radiossa ja televisiossa, kirkoissa ym.

Kirjailijan tuotantoon liittyvää lisätietoa

Mukana antologiassa:

* Ajasta piirtyneet jäljet. Lapin yliopiston Ikääntyvien yliopiston elämäntarinapiiriläisten kirjoituksia. Toim. Mervi Kutuniva ja Outi Ylitapio-Mäntylä. Lapin yliopistokustannus, 2007.